Nicuşor Dan s-a înscris în cursa internă a USR pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Bucureşti UPDATE

Publicat: Luni, 16 Septembrie 2019 14:56 // Actualizat: Luni, 16 Septembrie 2019 18:56 // Sursa: romaniatv.net

Nicuşor Dan s-a înscris în cursa internă a USR București pentru alegerea candidatului USR pentru Primăria Municipiului București.

UPDATE. Răsturnare de situaţie în privinţa candidaturii lui Nicuşor Dan din partea USR la Primăria Capitalei. Nicușor Dan nu mai este membru al partidului și, conform statutului, nu își poate depune candidatura. Totuși, acesta speră să obțină susținerea USR.

„Conform statutului, nu poate să își depună candidatura dacă nu este membru”, au declarat surse din conducerea USR, pentru Digi24.ro.

Ce prevede statutul USR în cazul candidaturilor pentru Primăria Capitalei:

Art. 77. (1) Orice membru al Filialei Municipiului Bucureşti poate propune USR candidatura sa din partea USR la alegerile locale pentru funcţiile de Primar General al Municipiului Bucureşti sau consilier local în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
(2) Conferinţa Filialei Municipiului Bucureşti desemnează, prin vot secret, candidatul pentru funcţia de Primar General al Municipiului Bucureşti. În situaţia în care niciun candidat nu a obţinut majoritatea voturilor, se desfăşoară un al doilea tur de vot, dintre candidaţii clasaţi plasati pe locurile 1 şi 2 în primul tur.

Aceleași surse susțin că Nicușor Dan se bazează pe noua compoziție a Biroului Politic care i-ar fi favorabilă. În cazul în care candidatura sa va fi respinsă, acesta ar putea să folosească contextul în interes propriu. 

„El încearcă să forțeze și speră să nu conteste cineva candidatura. Dacă este contestată, sigur nu stă în picioare. Putea să se înscrie în partid și să nu mai aibă nicio problemă, dar el vrea să se victimizeze după ce va fi respinsă candidatura.”, susțin surse din USR.

Nicușor Dan a demisionat din USR la scurt timp după ce fusese ales președinte la primul congres al partidului, pe fondul disputelor privind poziționarea parlamentarilor formațiunii față de inițiativa cetățenească de revizuire a constituției în sensul redefinirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Nicușor Dan a pledat pentru o poziție neutră, dar majoritatea liderilor centrali au votat pentru respingerea inițiativei.

Dan s-a reînscris pentru o scurtă perioadă în USR pentru a contrasemna, în mod legal, protocolul Alianței USR-PLUS, după decizia BEC de a respinge înscrierea alianței la alegerile europarlamentare din luna mai. Ulterior, Nicușor Dan a părăsit formațiunea politică.

_____________________________________________________________________________________

"În urmă cu câteva luni am anunțat public decizia de a candida pentru funcția de Primar General al Capitalei, ca independent. Cred că sunt cel mai în măsură să scot Bucureștiul din ghearele animalului politic nefast, Firea-PSD, și să-l transform alături de oameni competenți și integri, într-o capitală europeană, așa cum merităm. Nu este doar credința mea. Sondajele arată recurent că sunt omul politic din opoziție cu cea mai mare intenție de vot a bucureștenilor. Mă bucur de multă susținere din partea membrilor partidelor de opoziție, în primul rând din USR.

Ieri am făcut încă un pas important spre împlinirea acestui țel. M-am înscris în cursa internă a USR București pentru alegerea candidatului USR pentru Primăria Municipiului București. Statutul USR și principiile după care am fondat acest partid încurajează susținerea competenței oriunde s-ar afla ea, în interiorul partidului și în afara lui.

Sunt optimist că oamenii din USR vor susține candidatura mea și că împreună cu toate forțele de bună credință vom putea reda Bucureștiul bucureștenilor, acolo unde îi e locul", a anunţat Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
candidat USR Primaria Capitalei Nicuşor Dan Primăria Capitalei USR
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H