Nicuşor Dan, sprijinit în totalitate de Ludovic Orban. Soluţiile găsite pentru a combate poluarea din Bucureşti

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că Guvernul şi Ministerul Mediului vor susţine proiectele Primăriei Capitalei privind sigurarea unui mediu sănătos, astfel încât bucureştenii să aibă "un oraş curat".

13 nov. 2020, 12:11
Nicuşor Dan, sprijinit în totalitate de Ludovic Orban. Soluţiile găsite pentru a combate poluarea din Bucureşti
Nicuşor Dan este sprijinit de Ludovic Orban în proiectele primăriei

„Problema calităţii aerului este una dintre principalele probleme pe care Bucureştiul le are. Scopul acestei intâlniri este să ne ocupăm cu adevărat de această problemă, nu să ne facem că ne ocupăm. Avem un acord de principiu pentru amendajarea a două lacuri importante ale Bucurestiului, vorbim de Lacul Morii şi de Parcul Văcăreşti. O să existe un parteneriat între Primăria Capitalei – minister – Apele Române”, a spus Nicuşor Dan.

„Am ţinut să fiu prezent la prima discuţie serioasă dintre domnul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi echipa de conducere a Ministerului Mediului pentru a garanta susţinerea de către Ministerul Mediului şi de către Guvern a tuturor proiectelor Primăriei Capitalei pentru a asigura un mediu sănătos, pentru a reduce poluarea, pentru a lua măsurile necesare pentru ca bucureştenii să aibă parte de un oraş curat”, a declarat Ludovic Orban, la finalul vizitei pe care a efectuat-o la Ministerul Mediului, alături de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Premierul a precizat că s-a discutat şi despre identificarea de fonduri pentru a susţine proiectele municipalităţii care vizează mediul.

„În primul rând, lucrurile pentru Bucureşti vor fi făcute într-un parteneriat extrem de serios, de angajant, între Ministerul Mediului şi Primăria Capitalei. În al doilea rând, vom identifica resurse financiare pentru a putea susţine toate proiectele şi programele importante. De asemenea, vom garanta adoptarea de decizii care, într-adevăr, să permită, cu adevărat, Primăriei Capitalei să aibă un rol decisiv în aplicarea hotărâtă a programelor de mediu”, a susţinut Ludovic Orban.

Nicuşor Dan, alături de PNL la lansarea sediului de campanie pentru parlamentare

PNL va folosi în campania electorală fostul sediu de campanie utilizat de Nicuşor Dan la alegerile locale, cel situat în Magazinul Bucuresti din Centrul Vechi. În mod simbolic, Nicușor Dan i-a înmânat lui Orban cheile sediului de campanie.

Liberalii şi-au prezentat, joi, candidaţii pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, dar şi sediul de campanie pentru alegerile parlamentare.  La eveniment a participat şi primarul Capitalei, Nicuşor Dan. Liberalii vor avea la dispoziție  infrastructura folosită de Nicușor Dan în campania electorală.

Liberalii vor folosi fostul sediul de campanie al lui Nicuşor Dan de la locale, închiriat în incinta Magazinului Bucureşti.

Nicuşor Dan a declarat că este „un sediu cu noroc, un sediu în care a colaborat foarte bine cu echipa PNL”. El a precizat că a ales acest sediu pentru că este „un loc simbolic” şi a urat succes echipei PNL la alegerile din 6 decembrie.