Nicuşor Dan visează la un nou mandat la PMB şi acţionează ca Lăpuşneanu: „Negociez cu toate partidele de dreapta”

Niciun partid nu mai vrea să-şi asume dezastrul administrativ al actualului edil de la conducerea Primăriei Capitalei, dar matematicianul Nicuşor Dan încă este încrezător în rezultatele probabilităţilor politice.

22 ian. 2024, 22:18
Nicuşor Dan visează la un nou mandat la PMB şi acţionează ca Lăpuşneanu: „Negociez cu toate partidele de dreapta”
Rareș Bogdan, lovitură sub centură pentru Nicușor Dan!

„Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau!”- Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă, luni seară, că discută ”cu toate partidele de dreapta” despre o eventuală susţinere a sa pentru un nou mandat şi apreciază că nu este exclusă în acest moment această posibilitate. El condssideră că, dacă Dreapta va avea candidat unic, are prima şansă, în caz contrar va câştiga candidatul PSD. Primarul general este de părere că nu este potrivită comasarea alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, unul dintre scenariile discutate în spaţiul public.

Cum explică Nicușor Dan scăderea drastică din sondaje. Primarul Bucureștiului se ține țanțoș

”Tot timpul avem un candidat al PSD-ului care porneşte cu prima şansă şi avem o întrebare dacă va exista un candidat unic al Dreptei sau nu. Dacă există un candidat unic al Dreptei (…) candidatul de dreapta are prima şansă. Dacă sunt mai mulţi candidaţi de dreapta câştigă candidatul PSD-ului. E foarte, foarte simplu”, a afirmat, luni seară, la Digi 24, Nicuşor Dan, întrebat despre alegerile pentru Primăria Bucureşti.

Întrebat despre el ca şi candidat unic al Dreptei, la alegerile din acest an, Nicuşor Dan a afirmat : ”Eu cred că există această posibilitate”.

Întrebat dacă negociază cu cineva în acest sens, primarul general a precizat că ”cu toate partidele de dreapta”. ”Sunt în discuţii cu toate partidele de dreapta (…) înseamnă USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei şi REPER în opinia mea (…) Sunt mai multe rânduri de alegeri în acest an, calculele sunt mai complicate decât au fost acum 4 ani. Partidele sunt într-o perioadă în care fac sondaje, cântăresc diferite strategii, cred că probabil că mai durează până când o să avem un anunţ definitiv”, a adăugat primarul general.

Condiția PNL pentru a-l susține pe Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei

În ceea ce priveşte comasarea alegerilor locacle cu primul tur al celor prezidenţiale, Nicuşor Dan crede că nu este potrivită. ”Eu nu văd asta ca o idee bună, pentru că mesajele sunt diferite. Adică, în mod evident, locuitorii dintr-o comună, oraş, municipiu au probleme care trebuie să le adreseze primarului şi candidaţilor la primărie. Primul tur al alegerilor prezidenţiale se referă la subiecte naţionale, la chestiuni care ţin inclusiv de sfera relaţiilor externe ale României. Deci sunt subiecte diferite ”, a declarat primarul general.