Nicuşor Dan vrea putere financiară la PMB: „Avem, de 20 de ani, un primar al Bucureștiului care are cel puțin o mână legată la spate”

Nicușor Dan, despre referendumurile pe care vrea să le organizeze: "Avem, de 20 de ani, un primar al Bucureștiului care are cel puțin o mână legată la spate".
Filip Stan
10 iun. 2024, 17:50
Nicuşor Dan vrea putere financiară la PMB:

Nicușor Dan, primarul reales al Capitalei, spune că există niște mecanisme care îl împiedică să-și facă treaba . Nicușor Dan a explicat luni, la Antena 3, ce vrea să afle de la bucureșteni, după ce a declarat, imediat după câștigarea alegerilor, că va declanşa două referendumuri locale pentru cum se vor împărţi banii între Primăria Capitalei şi primăriile de sector.

„Noi putem să ne mai amăgim încă 10 ani sau 20 de acum încolo, să spunem că totul merge minunat în București. Dar, de fapt, noi avem de 20 de ani, un primar al Municipiului București care are cel puțin o mână legată la spate, nu are un buget pe măsura a ceea ce poate să facă Bucureștiul și este constrâns de dezvoltări urbanistice care sunt de competența strictă a primarilor de sector.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2024 – Dominic Fritz, după demisia lui Drulă: Vedem foarte clar că această coaliţie de guvernare a fost respinsă, îmi asum candidatura la preşedinţia USR”

Eu cred că, indiferent cine o să fie primarul municipiului peste 4 ani, peste 8 ani, trebuie să-i dăm primarului Municipiului București, acele instrumente ca să ducă orașul într-o direcție cu proiecte mari, cu o dezvoltare urbană coerentă.

Vreau să avem o dezbatere foarte serioasă pe chestiunea asta și de aia, chiar în momentul câștigării alegerilor, care este de maximă expunere, am venit cu ele în fața cetățenilor.

În opinia mea, a fost o obligație a mea de a atrage atenția bucureștenilor că sunt niște mecanisme care mă împiedică să-mi fac treaba.”, a declarat Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, la Antena 3.

Nicolae Ciucă l-a sunat pe Nicușor Dan. Primarul avea telefonul pe silent
Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, proaspăt reales pentru un nou mandat la Primăria București, a dezvăluit că a fost sunat aseară de Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal (PNL). Cu toate acestea, din cauza faptului că telefonul său era pe modul silențios, convorbirea a avut loc abia în această dimineață.

„Am avut o conversație foarte plăcută cu domnia sa. M-a felicitat și și-a exprimat disponibilitatea de a continua dialogul, la fel cum mi-am exprimat și eu aceeași disponibilitate. Evident, este normal, deoarece PNL-ul are reprezentanți în Consiliul General, iar interesul meu este de a forma o majoritate. Pentru orice om politic de nivel național, cum este domnul Ciucă, este important să vorbești cu primarul Bucureștiului”, a declarat Nicuşor Dan la un post TV.

Întrebat dacă a fost sunat aseară sau în această dimineață de către președintele PNL, Nicușor Dan a răspuns: „M-a sunat, am avut un apel de la domnia sa azi noapte, eu eram cu telefonul pe silent, dar am vorbit azi dimineață”.

Nicuşor Dan a câştigat un nou mandat la Primăria Municipiului Bucureşti: „Dau nu de băut, dau declarații”

La Măruță, Nicușor Dan a intrat în direct și a povestit: „Dau nu de băut, dau declarații! După ce am câștigat, aseară a fost o mică întâlnire cu simpatizanții aici în Cișmigiu, după care m-am dus la sediul Alianței care m-a susținut, după care m-am întors aici și în absența mea se deschiseseră niște șampanii. M-am culcat la două jumătate, după ce am mai butonat puțin calculatorul și m-am trezit la șapte jumătate și am stat de vorbă cu fetița. Mandatul acesta o să înceapă în octombrie. (…)

Marcel Ciolacu anunţă reformă fiscală: Nu vorbim de noi taxe. Sub nicio formă nu se va mări TVA la alimente şi medicamente

Suntem și noi profesioniști, am avut niște sondaje, în condiți normale știam că o să câștigăm, doar că tot timpul depinzi de mobilizarea oamenilor. Așa, matematic, dacă ne luam după ce gândeau oamenii, am fi câștigat acum o lună, dar trebuie să faci un efort să te duci până la urna de vot. (…) Acum sunt la primărie, da, au apărut niște dosare în absența mea. În acești trei ani și jumătate de mandat am rupt cinci sacouri în cotul drept de la semnat probabil. Pe bune, da! (…)

În primul rând le mulțumesc tuturor celor care au venit ieri la vot să mă voteze pentru că a fost un efort, a fost o zi călduroasă și, dincolo de asta, și pentru cei care m-au votat, și pentru cei care nu m-au votat, și pentru cei care nu au venit la vot, îi îndemn să creadă în continuare în România pentru că vom face tot ce ține de noi pentru a le face viața mai bună. Acum, avem multe restanțe istorice în orașul ăsta, e nevoie de mulți bani, dar încercăm cât putem să facem viața noastră, a tuturor, mai bună. (…)

DailyBusiness
Românii riscă amenzi. Costurile asigurărilor locuințelor împotriva calamităților sunt acum publice!
Spynews
Prietenii fiicei lui Ioan Crișan ar fi fabricat și amplasat bomba care l-a ucis pe omul de afaceri din Arad. Noi informații în cazul morții milionarului
Bzi.ro
Unde vor pleca Monica Bîrlădeanu şi Valeriu Gheorghiţă în luna de miere: Actrița a divulgat ce vacanţă de lux au plănuit cei doi
Fanatik.ro
Patru zodii cu noroc ceresc până pe 15 noiembrie. Balanțele au șansa vieții
Capital.ro
Se renunță la schimbarea orei? Decizie la nivel european. Rămânem la ora de iarnă sau de vară?
Playtech.ro
Când se dă drumul la căldură în blocurile din Capitală. Oficialii au anunțat că...
DailyBusiness
Decizie oficială! Ce impozit vor plăti românii în 2025
Adevarul
„E de la țară”. Starleta TV Alina Ceușan, criticată dur pentru o fotografie controversată făcută la teatru
wowbiz.ro
Fiica afaceristului Ioan Crișan, ucis în atentatul cu bombă din Arad, printre suspecții principali
Spynews
„Mie dacă nu îmi deschidea proces, nu știa nimeni”. Pepe îi dă replica Ralucăi Pastramă cu privire la filmulețele indecente. Ibrahim neagă că i le-ar fi trimis artistului
Spynews
Ce afaceri are Nicolai Tand de la Asia Express. Care este proiectul de suflet al celebrului bucătar
Evz.ro
Se termină un mare chin pentru șoferi. Proiectul a fost aprobat
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
BREAKING NEWS Atac terorist la Ankara. Mai mulți morți și răniți după explozii și focuri de armă la o fabrică de avioane și drone
Cancan.ro
Câte mii de euro ar fi plătit Laura Crișan pentru uciderea tatălui său! Așa ar fi prins-o poliția... Ce a spus iubitul ei, care a mers cu ea în vacanțe de lux
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Se schimbă harta României? Maghiarii nu ne vor permite: Va trebui să oprim
StirileBZI
Bursele școlare intră în cont după 20 noiembrie! Cine va primi până la 3.000 lei lunar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
Adevărul despre asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan! Breaking news
substantial.ro
Mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Tulcea: Posibilitate de cădere a unor obiecte în apropierea graniței cu Ucraina
MediaFlux
Dosarele de pensii BLOCATE. Cine sunt pensionarii care riscă să rămână FĂRĂ BANI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Războiul din Ucraina mai absoarbe niște bani. Marii perdanți sunt studenții beneficiari de Erasmus+ și Orizont Europa