Subvenţia pentru STB creşte după rectificare. Nicuşor Dan: „Trebuie să plătească salariile”

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat vineri proiectul de rectificare bugetară prin care subvenţiile pentru transportul în comun cresc cu 200 de milioane de lei, cu toate că iniţial fusese propusă o sumă aproape dublă.

24 sept. 2021, 12:15
Subvenţia pentru STB creşte după rectificare. Nicuşor Dan: „Trebuie să plătească salariile”

Rectificarea bugetară a Primăriei Capitalei a primit undă verde la şedinţa CGMB, la care a participat Nicuşor Dan. Astfel,  subvenţiile acordate STB cresc cu 200 de milioane de lei, în vreme ce subvenţia pentru termoficare se majorează cu 78 de milioane de lei. De asemenea, sumele destinate ajutoarelor sociale cresc cu 110 milioane lei, conform Agerpres.

În cadrul şedinţei extraordinare a CGMB a fost adoptat proiectul de rectificare bugetară, cu 49 de voturi „pentru” şi o abţinere, un amendament aprobat la nivelul Comisiei Economice.

Bugetul Primăriei Capitalei creşte după rectificare

Astfel, veniturile la bugetul local urmează să fie suplimentate cu 388 de milioane de lei, ajungând la un total de 6,2 miliarde. Cele 388 de milioane reprezintă cote defalcate din impozitul pe venit.

Amendamentul prevede că subvenţia pentru transportul în comun va fi de 200 de milioane de lei, nu de 388.867.500 de lei, aşa cum era prevăzut în forma iniţială a proiectului de rectificare.

Cât despre sumele destinate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, ajutoarele sociale în numerar se majorează cu 110 milioane lei (de la 343 milioane la 453 milioane lei).

De asemenea, subvenţia pentru agentul termic va creşte cu 78 de milioane de lei (de la 907 milioane lei la 986 milioane lei), reprezentând acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif.

Nicuşor Dan, despre subvenţiile pentru STB şi termoficare. „Sunt două servicii publice foarte importante pentru bucureșteni”

„Consiliul General al Municipiului București a votat azi o rectificare bugetară pozitivă, care asigură suplimentarea veniturilor municipalității cu 388 de milioane de lei.

Acești bani vor fi folosiți pentru subvenționarea în continuare a transportului public local și a termoficării. Sunt două servicii publice foarte importante pentru bucureșteni, pe care am promis că le vom susține în continuare, iar în paralel facem eforturi pentru îmbunătățirea lor”, a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

La debutul şedinţei extraordinare a CGMB, Nicuşor Dan a precizat că e nevoie să fie alocaţi mai mulţi bani de la buget pentru STB şi pentru sistemul de termoficare.

„E o şedinţă de urgenţă pentru că la începutul săptămânii viitoare STB trebuie să plătească salariile.

În rectificarea bugetară, o să avem o sumă importantă care merge către subvenţia la transportul public. E promisiunea noastră că vom face un transport public eficient.

O sumă importantă merge către sistemul de termoficare. Vom face un sistem de termoficare la nivelul secolului XXI. E un efort important care o să dureze câțiva ani, după ani de zile în care nu s-a făcut nimic și nu s-a investit”, a declarat Nicuşor Dan, la începutul şedinţei CGMB privind rectificarea bugetară.

Citeşte şi: Nicușor Dan îi răspunde lui Cîțu după ce premierul a cerut socoteală pentru neimplicarea Primăriei Capitalei în criza COVID: Facem eforturi!

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, veniturile Municipalității, estimate inițial la 5.864.134,32 mii de lei, vor crește cu 388.867,5 mii de lei, până la suma de 6.253.001,82 mii de lei. Întreaga creștere a veniturilor se va aloca capitolului de cheltuieli Transport în comun, secțiunea ”Subvenții pentru acoperirea de preț și tarif”, notează Clubferoviar.

Citeşte şi: Rareș Bogdan a răbufnit: Îngerașii din USR au stat la masă cu răul suprem al acestei țări. E ireal! Ceva de noaptea minții!

În primăvară, aprobarea bugetului Primăriei Capitalei pentru anul 2021 a fost blocată de consilierii generali din partea USR PLUS, care au considerat estimările primarului general mult prea optimiste.

După o săptămână de negocieri cu edilul Capitalei, consilierii USR-PLUS au votat, alături de consilierii PNL, bugetul Primăriei Capitalei, estimat la 5,8 miliarde de lei. Condiția USR-PLUS a fost ca veniturile să fie diminuate cu circa 1,1 miliarde de lei. Cu această ocazie, de la subvenția la STB s-au tăiat 100 de milioane de lei, rămânând doar un miliard de lei.

Citeşte şi: Nicuşor Dan anunţă subvenţii majorate pentru gigacalorie şi infirmă că a vrut să demisioneze