Nigel Farage, atact dur: „România nu trebuia primită în Uniunea Europeană”

În timpul emisiunii de radio pe care o găzduiește, fostul lider UKIP Nigel Farage a susținut un discurs violent la adresa României pe situației din ultima perioadă, manifestându-și indignarea că Marea Britanie se află în UE alături de un stat precum România.

11 feb. 2017, 14:07
Nigel Farage, atact dur: „România nu trebuia primită în Uniunea Europeană”

Nigel Farage a vorbit despre OUG 13 care dezincrimina abuzul în serviciu în cazul deturnării unor sume mai mici de 200.000 de lei (38.000 de lire sterline). “Ești un funcționar public, ai furat doar 35.000 de lire sterline, nicio problemă, o să primești doar o mustrare“. Deși OUG 13 a fost abrogată, Farage spune că “România nu ar fi trebui niciodată să primească dreptul de a se alătura Uniunii Europene.“

Când un ascultător îi atrage atenția lui Farage că face afirmații rasiste și că parlamentarii britanici au fost de asemenea acuzați că au deturnat fonduri, fostul lider UKIP îi raspunde că România nu a reușit încă să facă tranziția de la comunism la democrație.

„Corupţia este absolut endemică în societatea românească şi acestă situație este demonstrată de fiecare raport independent care este publicat. Este o ţară în care aproximativ patru milioane de oameni sunt discriminaţi pe criterii de rasă şi mi se pare greu de crezut că suntem în aceeaşi Uniune cu o ţară care se află într-o situaţie precum România. Asta nu înseamnă că eu spun că românii sunt oameni răi. Am cunoscut o mulţime de români minunaţi”, încheie Nigel Farage.