Nigeria. Atentate kamikaze: Două tinere s-au DETONAT într-o piaţă aglomerată

Al doilea atentat kamikaze s-a produs în Nigeria, în numai 24 de ore. Două tinere sinucigaşe s-au aruncat în aer într-o piaţă aglomerată dintr-un oraş din estul ţării.

12 ian. 2015, 08:42
Nigeria. Atentate kamikaze: Două tinere s-au DETONAT într-o piaţă aglomerată

Patru oameni au fost ucişi duminică de două femei kamikaze care s-au aruncat în aer într-o piaţă aglomerată din Potsikum, în nord-estul Nigeriei, au anunţat surse de securitate şi spitaliceşti.

„Am transportat la spital şase cadavre, dintre care două sunt ale femeilor kamikaze. Douăzeci şi una de persoane au fost rănite”, a declarat o sursă din domeniul securitate, bilanţ confirmat şi de o sursă spitalicească.

Una dintre femeile kamikaze părea să aibă în jur de 15 ani, iar cealaltă vreo 20.

Citeşte şi ATENTAT SINUCIGAŞ: Cel puţin 19 oameni au murit după ce o fetiţă de ZECE ANI s-a detonat într-o piaţă

Acesta este al doilea atentat de acest tip în numai 24 de ore, după cel comis sâmbătă de o fetiţă de circa 10 ani într-o piaţă aglomerată din Maiduguri, oraş important, situat tot în nord-estul Nigeriei, şi în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 19 oameni.

Gruparea Boko Haram a comis primul său „atac sinucigaş” prin intermediul unei femei, în iunie 2014, în statul Gombe. De atunci, a existat un val de atentate cu bombe, dintre care patru într-o singură săptămână la Kano.