Nigeria: O fetiţă de 10 ani s-a detonat în faţa forţelor de securitate

O nigeriancă de numai zece ani şi-a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra ei chiar în faţa forţelor de securitate.

31 ian. 2017, 18:12
Nigeria: O fetiţă de 10 ani s-a detonat în faţa forţelor de securitate

Fetiţa, care purta o centură cu explozibili, s-a apropiat de taberele militarilor voind să ajugă de partea cealaltă a şoselei, în tabăra pentru persoanele strămutate.

Soldaţii i-au interzis accesul, însă fetiţa a continuat să meargă spre tabără. Soldaţii au somat-o să se oprească, dar ea a ignorat ordinul lor. Apoi au somat-o cu arma, iar ea şi-a ridicat veşmântul musulman pe care îl purta şi şi-a detonat centura cu explozibili.

Ea ”s-a apropiat de campamentele militare și a încercat să traverseze șoseaua în direcția taberei de persoane strămutate”, a relatat Musa Ahmad, care lucrează în sprijinul armatei nigeriene împotriva grupării islamiste Boko Haram.

Citeşte şi Nigeria: Bilanţul atacului aerian al armatei asupra unei tabere de refugiaţi ar fi ajuns la 170 de morţi

Atacul, care a avut loc luni la prânz în localitatea Banki, în statul Borno, la frontiera cu Camerunului, nu s-a soldat cu victime în afară de fetița kamikaze.

Potrivit martorului respectiv, la 18 ianuarie, o femeie însoțită de un adolescent au fost uciși de explozia centurilor lor în timp ce refuzau să se supună unei percheziții. În aprilie 2016, cel puțin șapte persoane au fost ucise în tabăra lor într-un dublu atentat sinucigaș comis de către două femei.