Nimeni nu mai ştie nimic de ea de ani de zile! Cum a ajuns să arate Tina Turner la 74 de ani

Tina Turner, care a devenit celebră în întreaga lume cu piese ca "What's Love Got to Do with It", "Simply the Best" sau "Proud Mary", are acum 74 de ani şi pare că a descoperit elixirul tinereţii.

09 oct. 2014, 17:40

Tina Turner a mai jucat în numeroase filme şi a lansat alte 10 albume muzicale, a câltigat 8 premii Grammy şi a vândut mai multe bilete la concerte decât orice alt artist solo din istorie. Revista Rolling Stone a numit-o „una dintre cele mai bune cântăreţe din toate timpurile” şi o consideră „Regina Rock and Roll”.

Tina Turner s-a retras din viaţa publică după turneul său ce e avut loc în 2008/2009. Cântăreaţa a învăţat limba germană şi s-a mutat în Elveţia în 1995, pentru a locui cu partenerul său de viaţă Erwin Bach.

Citeşte şi Prima fotografie cu Tina Turner, în rochie de mireasă. Vedeta a ales o ţinută şoc

Pe numele său real Anna Mae Bullock, Tina Turner s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville (Tennessee). Tatăl ei lucra pe o plantaţie de bumbac, iar mama ei era de origine indiană. Cântăreaţa a trecut, de altfel, la budism în 1970.

După liceu, Tina Turner s-a mutat la Saint Louis, atunci capitala blues-ului, unde l-a întâlnit pe Ike Turner, un chitarist cu opt ani mai în vârstă decât ea. Primul lor single – „Fool in Love” – a urcat pe primul loc în topul Hit Parade.

Consacrarea ei în cariera solo a venit în 1966, odată cu lansarea piesei „River Deep Mountain High”, compusă pentru ea de Phil Spector.