Nimeni nu scapă. Toţi românii trebui să plătească aceste taxe până la sfârşitul lunii

Publicat: Marţi, 03 Septembrie 2019 09:10 // Actualizat: Marţi, 03 Septembrie 2019 09:10 // Sursa: romaniatv.net

Contribuabilii – persoane fizice și juridice – mai au timp până la sfârșitul acestei luni pentru plata fără penalități a taxelor și impozitelor datorate bugetului local.

Potrivit legislației în vigoare, contribuabilii care nu-și achită obligațiile fiscale până la data de 30 septembrie vor suporta penalități de întârziere de 2% din cuantumul obligațiilor principale, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență.

Contribuabilii din Alba Iulia au la dispoziţie mai multe modalităţi de plată. Pe lângă programul la ghişeele de la Impozite şi Taxe locale, de luni până vineri între orele 8.00 şi 15.00, pentru încasări, mai pot face plata cu cardul, prin Internet banking sau prin alte modalităţi.

Plata cu cardul se poate face total sau parțial, la fel ca în cazul în care se plătește cu numerar și nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacției. Pe lângă taxe și impozite cetățenii își pot plăti și amenzile contravenționale doar pe baza datelor din procesul verbal. 

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar în lei din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat.

Modalităţile de plată a impozitelor şi taxelor locale sunt următoarele:

Plata electronică cu cardul prin intermediul ghişeului virtual de plăţi www.ghiseul.ro

Plata electronică folosind servicii de internet banking

Ordin de plată la bancă (C.U.I. 4562923)

Plata prin mandat poştal

Plata cu cardul (POS) la sediul Direcţiei Venituri

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ghiseul.ro taxe taxe locale taxe si impozite
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
08 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H