Ninge abundent în Poiana Braşov! Strat de 20 de centimetri depus într-o singură noapte, cu o săptămână înainte de Paşte. Ninsori viscolite şi la Rânca GALERIE FOTO

A nins ca în basme în Poiana Braşov, în mijlocul primăverii. Dacă în prima zi a weekendului, sâmbătă 9 aprilie, termometrele din Poiană înregistrau 18 grade, peste noapte temperatura a scăzut considerabil, iar stratul de zăpadă a ajuns la 20 cm.

11 apr. 2022, 10:40

Ninge abundent în Poiana Braşov, spre bucuria iubitorilor de sporturi de iarnă. Stratul de zăpadă măsoară 15-20 cm în staţiune, în timp ce în masivul Postăvarul ajunge până la 30 cm, potrivit paginii de Facebook Poiana Braşov

Ninge abundent în Poiana Braşov

De asemenea, toate pârtiile din staţiune sunt deschise şi se schiază în condiţii optime. Stratul de zăpadă bătută are până la 60 de cm pe pârtiile din partea superioară, iar în partea inferioară, între 20 și 50 de cm, astfel că, indiferent dacă temperaturile vor creşte, se va putea schia cel puțin până în data de 17 aprilie.

Domeniul schiabil din Poiana Brașov are o suprafață de 80 km pătrați și include 10 pârtii omologate cu dimensiuni variate şi toate gradele de dificultate totalizând 24.5 kilometri.

Citeste si Se prelungeşte sezonul de schi în Poiana Braşov. Veşti bune pentru turişti

Pe domeniul schiabil Poiana Brașov se muncește pe tot parcursul anului, nu numai în sezonul rece, iar vara trecută pârtiile au fost cosite, rigolele curățate și a fost făcută mentenanța la mașinile care pregătesc pârtiile.

A nins viscolit şi la Rânca şi s-a depus strat consisten de zăpadă.

Prognoza meteo la munte în zilele următoare

În zilele următoare, în zonele de munte, vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ, şi se va depune strat de zãpadã. În Transilvania şi în zona deluroasã a Moldovei precipitaţiile vor fi mixte, potrivit ANM. Noaptea, vor mai fi înnorãri şi izolat fulguieli, iar vântul va diminua semnificativ din intensitate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri mai ales ziua, la munte, dar şi în est, sud-est şi centru.

Citeste si Prețuri telecabină Poiana Brașov 2022! Cu cât s-au scumpit urcările față de anul trecut și cât costă acum o cartelă! E cea mai scumpă stațiune din România!