Ninge ca-n poveşti în România. Peisaje de iarnă în mai multe judeţe la început de martie

Iarna a mai avut o răbufnire la început de martie. Drumarii au intervenit cu zeci de utilaje de deszăpezire pe drumurile montane din Braşov, Sibiu, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc. De asemenea, au fost răspândite tone de material antiderapant.

05 mart. 2020, 14:41

Ninsorile au revenit în zonele de munte din România. Drumarii au fost nevoiți să intervină cu utilajele de deszăpezire pe mai toate drumurile naționale de mare altitudine din centrul țării.

„Astăzi iarna a mai avut încă o răbufnire pe drumurile montane iar colegii noștri au fost nevoiți să intervină cu utilajele de deszăpezire pe mai toate drumurile naționale de mare altitudine din centrul țării.
Conduceți cu grijă și adaptați viteza la condițiile de drum în zonele afectate de ninsori”, scriau reprezentanţii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Brasov pe Facebook.

A nins şi pe Transalpina, la Obârşia Lotrului.

 

Şi în Hunedoara, la Straja, a nins şi s-a aşternut strat gros de zapadă.

Vremea se schimbă radical după temperaturile anormal de mari. Meteorologii anunţă ploi și vânt în aproape toată țara. La munte sunt anunţate ninsori.

Şi în weekend se anunţă ploi în jumătatea de vest a țării. Seara, însă, ploile se vor extinde în restul țării, iar la munte va ninge. Duminică vom avea parte de ploi în toată țara.