Ninge ca-n poveşti la munte, zăpadă de peste jumătate de metru la Bâlea

Iarna se întoarce în nordul ţării şi la munte. Meteorologii anunţă ninsori şi scăderea bruscă a temperaturilor.

01 apr. 2022, 13:09
Ninge ca-n poveşti la munte, zăpadă de peste jumătate de metru la Bâlea

Peisaj hibernal la Bâlea Cascadă, după ce joi noapte a nins încontinuu. Potrivit informării meteo, 20 de județe se vor afla sub Cod galben de ploi și vânt puternic, cu rafale de 75 km/oră, iar de sâmbătă, vremea se răcește.

Informarea meteo este în vigoare de joi ora 12:00 până sâmbătă, 2 aprilie, ora 21:00 și anunță că, în cea mai mare parte a țării, va ploua mai ales sub formă de aversă.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20-40 l/mp.

Începând de sâmbătă (2 aprilie), vremea se va răci treptat. Din dimineața zilei de duminică (3 aprilie), în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge.

Prognoza meteo aprilie 2022. Cum va fi vremea de Paşti

 

  • Averse şi descărcări electrice în Bucureşti, de vineri după-amiaza

Vremea va deveni instabilă la Bucureşti începând de vineri după-amiaza când va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie.

Potrivit prognozei speciale pentru Capitală, publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie, trecător, ploi slabe, vor fi şi pe parcursul zilei de joi.

Avertizare meteo. COD GALBEN de ploi şi vânt puternic. Cum va fi vremea în Bucureşti

Temperaturile maxime se vor situa între 20 şi 25 de grade, iar cele minime între 9 şi 11 grade.

Până sâmbătă seara, cea mai mare parte a ţării va fi afectată de intensificări ale vântului şi ploi însemnate cantitativ.