Ninge la munte. Strat de zăpadă de peste 1 m la Bâlea

Cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu şi unul dintre cele mai mari din ţară se înregistrează la peste 2.000 de metri altitudine, în zona turistică Bâlea Lac, unde luni a început din nou să ningă.

05 mai 2014, 08:23
Ninge la munte. Strat de zăpadă de peste 1 m la Bâlea

Zăpada depăşeşte un metru, fiind una dintre ultimele zile de iarnă din acest sezon aici, conform meteorologilor sibieni.

‘Acum ninge, trebuie să treacă pe lapoviţă, chiar ploaie. După aceea, se încălzeşte de la o zi la alta. 115 centimetri erau azi la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri. Nu mai creşte zăpada. Începând de mâine se va încălzi, zăpada nu mai creşte, o să înceapă să se încălzească’, a precizat luni pentru AGERPRES Mihaiela Stăncescu, şef Serviciu Regional de Prognoză de la Centrul Meteorologic Transilvania Sud.

Ea avertizează turiştii că riscul de producere de avalanşe în zonă, la peste 2.000 de metri în masivul Făgăraş, este de gradul patru, pe o scară de al unu la cinci. Încălzirea vremii la Bâlea Lac va declanşa avalanşe, potrivit Mihaielei Stăncescu.

Ninsoarea, amestecată cu ploaia, a alungat duminică turiştii de la cabanele de la Bâlea Lac. Aici, minivacanţa din primele zile ale lunii mai a adus câteva sute de oaspeţi, zilnic, doar în primele trei zile, la peste 2.000 de metri altitudine, conform unora dintre cabanierii din zonă.

Citeşte şi: NINSORI şi VISCOL puternic în Harghita şi Braşov VIDEO