Ninsoare în Bucureşti şi strat de zăpadă de câţiva centimetri. Prognoza meteo ANM

Vine iarna şi la Bucureşti. Meteorologii au emis o atenţionare specială pentru Capitală în care anunţă depunerea unui strat de zăpadă de câţiva centimetri în următoarele ore.

29 nov. 2020, 13:19
Ninsoare în Bucureşti şi strat de zăpadă de câţiva centimetri. Prognoza meteo ANM

Meteorologii ANM au anunţat ninsoare în Bucureşti şi strat de zăpadă de câţiva centimetri. În noaptea de duminică spre luni, în Bucureşti, vremea va fi închisă și rece.

La sfârșitul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, care va măsura în medie 3…5 cm și izolat posibil peste 5 cm, avertizează specialiştii ANM.

Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă, pe parcursul zilei de luni, va fi de 0…1 grad.

 

Ninsoare în Bucureşti. Ţi-ai montat cauciucuri de iarnă pe maşină? Lipsa lor îţi poate aduce amenzi de mii de lei

Iarna bate la uşă în mai multe zone din ţară, iar conducătorii auto trebuie să aibă mare grijă. Din această seară se anunţă ninsori în mai multe zone din ţară. De asemenea, s-au format depuneri de polei pe mai multe şosele.

Când trebuie montate cauciucuri de iarnă
Deși nu există o dată oficială în care cauciucurile de iarnă devin obligatorii, legislatiei in vigoare prevede că autoturismele trebuie să fie echipate cu cauciunuri de iarnă atunci când circulați pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de luna în care ne aflăm.

Este vorba despre Ordonanta 5/2011 sau ”Legea cauciucurilor de iarnă”, intrată în vigoare de la 1 noiembrie 2011.

 

Cauciucuri de iarnă. Ce amenzi primesc şoferii care nu au cauciucuri pentru sezonul rece

Şoferii care circulă cu maşini neechipate de iarnă pe drumuri cu zapadă, polei sau gheaţă riscă o sancțiune între 9 și 20 de puncte de amendă. În bani înseamnă amenzi între 1.305 lei și 2.900 lei. Pe lângă amendă, şoferilor li se reţine certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia.

Pentru vehiculele de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată de până în 3,5 tone, inclusiv și pentru cele de transport persoane cu nouă sau mai puține locuri pe scaune (inclusiv cel al conducătorului auto) este necesară doar dotare a vehiculului cu anvelope de iarnă.

Totodată, pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone și cele de transport cu mai mult de nouă locuri este necesară echiparea cu anvelope de iarnă pe roțile axei sau axelor de tracțiune sau montarea pe aceste roți a unor lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate.


loading...