NINSOARE VISCOLITĂ şi CEAŢĂ la munte. Mai mulţi turişti au rămas blocaţi pe Transalpina VIDEO

Mai mulţi turişti au rămas blocaţi, sâmbătă, pe munte, pe Transalpina, informează România TV. Un microbuz cu turişti străini şi o maşină cu turişti români nu au mai putut înainta din cauza ninsorii viscolite şi a ceţei. Autorităţile anunţă că Transalpina a fost blocată pe porţiunea Rânca Obârşia Lotrului, dar se ia în calcul şi varianta închiderii drumului în funcţiile de condiţiile meteorologice.

08 oct. 2016, 10:10

Mai mulţi turişti străini şi români au rămas blocaţi în zona staţiunii Rânca, judeţul Gorj, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Aceştia nu au mai putut înainta cu maşinile, având în vedere că în zonă ninge viscoli, se formează troiene şi este ceaţă.

Turiştii au fost coborâţi în staţiune de salvamontişti. Porţiunea de drum Rânca – Obârşia Lotrului a fost blocată de poliţişti, însă în funcţie de evoluţia vremii, acest drum poate fi închis.

Citeşte şi INFORMAREA METEOROLOGICĂ a fost actualizată: Vânt puternic, lapoviţe şi ninsori în mai multe zone din ţară

„Un microbuz cu trei turişti străini echipaţi şi un autoturism cu turişti români au rămas în porţiunea Urdele (Transalpina n.r.) din cauza viscolului puternic. Am ajuns cu echipaje la ei, i-am scos, sunt coborâţi în staţiune, nu mai sunt probleme. În zonă bate vântul foarte tare şi este ceaţă. Cei cu microbuzul aveau o remorcă în care se afla un ATV. Au coborât cu acesta în staţiune şi au anunţat autorităţile. Noi deja aveam o lamă plecată, am primit aceeaşi informaţie din două părţi. Am intervenit apoi cu două lame. Zăpada este destul de mare, vântul bate cu putere şi formează troiene. Stratul a ajuns la 40-50 de cm. Poliţia a blocat accesul pe acest drum şi vom decide închiderea dacă va fi cazul”, au declarat, la România TV, autorităţile din zonă.

Citeşte şi Traficul pe Transalpina, RESTRICŢIONAT între Rânca şi Obârşia Lotrului pentru maşinile neechipate de iarnă