Ninsoarea ucide în Canada: Trei persoane au murit şi o sută au fost rănite într-un carambol VIDEO

Ninsoarea face ravagii pe şoselele din Canada. Cel puţin trei oameni au murit şi peste o sută au fost răniţi după ce mai bine de o sută de maşini s-au lovit între ele pe şoseaua din Edmonton, Canada.

22 mart. 2013, 06:50

A doua zi de primăvară a venit cu ninsori şi accidente în lanţ în zona Alberta din Canada. Peste o sută de maşini au fost implicate într-un grav accident de circulaţie în apropiere de oraşul Edmonton. Timp de mai multe ore echipajele de salvare s-au chinuit să scoată răniţii dintre maşinile contorsionate.

„Am mers pe jos cam 10 minute înainte şi nu am reuşit să văd unde a început accidentul. Am mers 10 minute înapoi şi nu am reuşit să văd unde se termină. Pur şi simplu nu se termina, puteai auzi maşinile cum se lovesc în depărtare„, a povestit postului de televiziune canadian CBC, Derek Fildebrandt, unul dintre şoferii blocaţi pe şosea.

Poliţia şi pompierii au intervenit imediat pentru salvare celor peste o sută de răniţi. Intervenţiile au fost dificile. Din cauza vremii elicopterele de salvare nu au putut interveni, iar ambulanţele au ajuns cu greu la victime.

Meteorologii nu au veşti bune. În zilele următoare ninsorile vor continua. Autorităţile îi sfătuiesc pe canadieni să evite pe cât posibil deplasările şi să conducă cu atenţie.