Ninsori cu fulgere și tunete în Capitală! Prognoza specială pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza specială pentru București și anunță ninsori cu fulgere și tunete. Prognoza este valabilă până joi dimineața.

24 mart. 2021, 10:48
Ninsori cu fulgere și tunete în Capitală! Prognoza specială pentru București

Ninsori cu fulgere și tunete în Capitală! Vântul va sufla moderat cu viteze de până la 35-40 de kilometri pe oră. Temperatura aerului va fi mult mai scăzută, maxima se va situa în jurul valorii de 5 grade Celsius.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 24.03.2021 ORA 09:30 – 25.03.2021 ORA 10:00. ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI. 24.03.2021 ORA 09:30 – 25.03.2021 ORA 10:00

Ninsori cu fulgere și tunete în Capitală! Cerul se va înnora treptat, iar după-amiaza și la începutul nopții vor fi perioade cu averse mai ales sub formă de ninsoare și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 35…40 km/h. Temperatura aerului va fi mult mai scăzută decât în mod normal la această dată, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar minima va fi de -4…-1 grad. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie d evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Citește și: Prognoza meteo 24 martie. Lapoviţă, ninsoare şi vânt în mare parte din ţară, inclusiv în Bucureşti

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ. Cod GALBEN de vânt și ninsori

Interval de valabilitate: 23 martie, ora 12:00 – 25 martie, ora 10:00; Fenomene vizate: precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece; Zone afectate: conform textului;

În intervalul menționat, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior. Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.

COD GALBEN. Zone afectate: Moldova și nord-estul Munteniei; Interval de valabilitate: 23 martie, ora 12:00 – 24 martie, ora 18:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului;

În Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

Zone afectate: Carpații Meridionali și local Carpații Orientali; Interval de valabilitate: 23 martie, ora 18:00 – 24 martie, ora 21:00 Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ, viscol în zona înaltă;

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Citește și: Prognoza METEO pentru DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Când începe să se încălzească


loading...