Ninsori şi oameni morţi din cauza frigului. Zăpezi şi temperaturi de -9 grade Celsius

Au început ninsorile anunţate de meteorologi. În mai multe localităţi din judeţul Braşov ninge deja de câteva ore. Temperaturile sunt destul de scăzute, iar meteorologii anunţă vânt puternic şi polei. Luni-noapte s-au înregistrat chiar şi -9 grade Celsius. Trei oameni şi-au pierdut viaţa din cauza frigului.

24 nov. 2015, 06:37
Ninsori şi oameni morţi din cauza frigului. Zăpezi şi temperaturi de -9 grade Celsius

Frigul a făcut deja primele victime. Trei oameni au fost găsiţi morţi în stradă din cauza temperaturilor scăzute din ultimele nopţi. O femeie de 43 de ani din Văleni a fost găsită inconştientă pe stradă şi a fost transportată de urgenţă la spital. Medicii din păcate au constatat că temperatura corpului ei era de doar 23 de grade şi în scurt timp au constatat decesul.

Potrivit România TV, de asemenea, doi oameni ai străzii din Arad au murit din aceeaşi cauză. O femeie a fost găsită fără suflare într-un adăpost improvizat, într-o clădire dezafectată. Un alt caz este al unui bărbat de 69 de ani. El a fost observat de trecători, sprijinit de un zid. Oamenii au crezut iniţiat că se simte rău, dar când s-au apropiat au văzut că era mort.

Traficul este blocat, marţi dimineaţa, la km 265 al Autostrăzii Sibiu – Orăştie, la ieşirea spre Sălişte, după ce un TIR a derapat. Potrivit tribuna.ro, nu au existat victime în urma acestui eveniment rutier. Traficul este blocat complet, iar oamenii legii acţionează pentru degajare. Ieşirea utilizată în acest moment de pe Autostradă este cea spre Ocna Sibiului.

Circulaţia feroviară pe staţia CF Braşov- Predeal a fost închisă între staţiile Predeal-Timişu de Sus (pe fierul I) după ce, din cauza vântului puternic, un copc s-a prăbuşit de pe versant peste linia de cale ferată. În momentul prăbuşirii linia de înaltă tensiune a fost ruptă.

Meteorologii atrag atenţia că urmează zile reci, iar pe timp de noapte temperaturile pot cobori sub zero grade.

ANM a emis o alertă de ninsori moderate pentru următoarele ore. Meteorologii anunţă că la munte vor predomina ninsorile, iar în zonele deluroase şi trecător în Moldova, în special seara şi noaptea, se vor semnala precipitaţii mixte.

Izolat vor fi condiţii de polei.

Cod galben. Intre orele  05:30 si 09:00, în zona de munte a judeţelor Dâmboviţa, Prahova şi Buzău, mai ales la altitudini de peste 1000 m, se vor semnala ninsori moderate cantitativ, ce vor depune strat de zăpadă de 5…7 cm, izolat 10 cm, intensificări ale vântului pe creste.

Vremea se va menţine în general închisă, cu un regim termic ce se va situa în jurul normelor caracteristice acestei date, exceptând Dobrogea unde va fi uşor mai ridicat. Cerul va fi noros şi va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi est se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate.

În zonele montane se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar în sudul şi estul Transilvaniei, precum şi în Moldova, trecător vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul ţării şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade, uşor mai ridicate în sud-estul extrem; minimele termice vor fi cuprinse între -3 şi 10 grade.