Ninsori şi viscol în sudul ţării şi jumătate sudică a Moldovei VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Pentru joi se anunţă ploi în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea pentru prima parte a zilei, iar spre seară precipitaţiile se transformă în zăpadă. Sfârşitul săptămânii aduce o vreme deosebit de rece, geroasă în cursul nopţilor şi dimineţilor în majoritatea zonelor.

22 ian. 2013, 14:47
Ninsori şi viscol în sudul ţării şi jumătate sudică a Moldovei VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Meteorologii au emis două avertizări COD GALBEN de vânt, ninsori abundente şi viscol. Prima avetizare este valabilă începând de joi, ora 18.00 până vineri dimineaţă, la ora 8,00 pentru Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi jumătatea de sud a Moldovei. A doua averizare intră în vigoare vineri dimineaţă şi este valabilă până la ora 20.00 când va ninge viscolit în Moldova, centrul şi estul Munteniei, Dobrogea şi în zona Carpaţilor Orientali.

Joi valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile climatologice ale datei în special în jumătatea sudică a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 11 grade, iar cele minime, în general, între -8 şi 2 grade. În Oltenia, Muntenia şi Dobrogea vor predomina ploile, iar spre seară va începe să ningă. Cantităţile de apă vor fi mai abundente în regiunile extracarpatice şi în zona montană, iar vantul prinde putere în sud şi sud-est, dar şi la munte.

Joi, în Bucureşti, vremea se menţine mai caldă decât în mod obişnuit. Cerul se acoperă treptat de nori, iar seară şi noaptea plouă abundent. Spre dimineaţă însă, este posibil ca ploaia să se transforme în lapoviţă. Vântul se intensifică mai ales seara şi noaptea, iar temperatura maximă va fi de 7…8 grade.

Vineri, vremea se răceşte în cea mai mare parte a ţării, iar gerul se înstalează noaptea în Moldova şi estul Transilvaniei. Norii stau adunaţi pe cer şi ninge pe arii extinse, dar în Dobrogea, iar în primele ore ale zilei şi în Oltenia şi Muntenia vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul sulfă cu putere în regiunile estice şi sud-estice, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse de la -8 grade în nordul Moldovei, până la 7 grade în Dobrogea.

Vremea se răceşte vineri şi în Capitală, unde temperatura nu mai trece de 1 grad pe tot parcursul zilei. Dimineaţa sunt precipitaţii mixte, apoi ninge, iar vântul sulfă cu putere.

Sfârşitul săptămânii aduce o vreme deosebit de rece, geroasă în cursul nopţilor şi dimineţilor în majoritatea zonelor. Va mai ninge slab sâmbătă în special în jumătatea de sud a ţării, iar vântul se agită prin sud-est şi pe la munte. De duminică ninsorile încetează treptat, iar vântul se domoleşte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -13 şi 0 grade, după ce în zorii zilei vor fi posibile şi valori de -20 de grade în estul Transilvaniei.