Ninsori viscolite în zonele montane. Aglomeraţie pe Valea Prahovei, maşinile circulă în coloană

Este vreme rea în mai multe județe din țară. Drumurile sunt înzăpezite, iar drumarii intervin în continuu. La munte, ninge abundent, iar vântul bate cu putere.

23 ian. 2022, 15:13
Ninsori viscolite în zonele montane. Aglomeraţie pe Valea Prahovei, maşinile circulă în coloană

Ninsori viscolite în zonele montane. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul este intens la această oră  pe DN 1 Ploiești – Brașov, astel că s-a format pe alocuri coloană între Posada și stațiunea Bușteni, pe sensul de mers către Brașov, iar pe sensul de coborâre se circulă în condiții de aglomerație între stațiunile Predeal și Bușteni.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare slabă în zona montană a DN 1, unde izolat pe partea carosabilă s-a depus strat subțire de zăpadă frământată.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să sporească atenția la volan, să nu se angajeze în depășirea coloanelor formate și să nu efectueze manevre riscante.

De asemenea, agenţii recomandă şoferilor să folosească rute alternative, respectiv DN 1A Brașov – Cheia –  Ploiești sau DN 73 Râșnov  – Bran – Câmpulung.

Ninsori viscolite în zonele montane. Vă reamintim că la această oră este în vigoare o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN până la 24 ianuarie, ora 10, de viscol şi ninsori însemnate cantitativ în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m.

„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, cu
rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea redusă. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va
depune strat nou de zăpadă, local consistent”, a transmis ANM.

De asemenea, se aşteaptă ninsori temporar viscolite în jumătatea vestică a Moldovei, local în Carpații Orientali și Occidentali, mai anunţă meteorologii.

„În intervalul menționat, în jumătatea vestică a Moldovei, local în Carpații Orientali și Occidentali, temporar va
ninge viscolit, iar la rafală vor fi viteze în general de 50…70 km/h.

Ninsori slabe și vânt în general moderat (40…50 km/h) vor fi și în estul Moldovei și al Munteniei și pe arii
restrânse în Dobrogea”, a mai anunţat ANM.

Citeşte şi: Şoferi băuţi şi drogaţi, prinşi de poliţişti în Bucureşti. Hoţ de maşină, prins în flagrant

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi rece, geroasă dimineața local în regiunile intracarpatice și în dealurile sudice, iar noaptea pe arii extinse în jumătatea nordică a țării și local în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 2 grade, iar cele minime, în general, între -18 și -6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile estice și sud-estice, unde temporar va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi ziua în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și în zona Carpaților Meridionali, în special la altitudini mari.

BUCUREȘTI Vremea se va menține rece, cu temperatura maximă în jurul valorii de 0 grade și minima de -7…-5 grade, posibil mai scăzută în zona periurbană. Cerul va avea înnorări și trecător va ninge slab, cu probabilitate mai mare la sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua.