Ninsori viscolite şi vânt în următoarele ore în zonele montane. O nouă alertă meteo COD GALBEN

Meteorologii anunţă intensificări ale vântului și ninsori viscolite în Carpații Meridionali începând de azi de la prânz până joi.

17 feb. 2021, 11:51
Ninsori viscolite şi vânt în următoarele ore în zonele montane. O nouă alertă meteo COD GALBEN
Ninsori viscolite şi vânt în următoarele ore în zonele montane. O nouă alertă meteo COD GALBEN

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteo cod galben valabilă în interval 17 februarie, ora 22:00 – 18 februarie, ora 14:00. Sunt aşteptate intensificări ale vântului și ninsori viscolite în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m.

„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge, în general moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilității.
Notă: Ninsori, în general slabe cantitativ se vor semnala și în nord-vestul, centrul și nord-estul teritoriului, unde se va depune strat nou de zăpadă. Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40…50 km/h vor fi și în sud-vestul țării”, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru 2 săptămâni. Temperaturi oscilante şi precipitaţii slabe în a doua jumătate a lunii februarie

De asemenea, este în vigoare o alertă COD GALBEN de intensificări ale vântului cu viteze de peste 70….80 km/h, zăpadă spulberată și vizibilitate redusă.

În intervalul 17 februarie, ora 11:00 – 17 februarie, ora 17:00, în zona de munte de peste cota 1800 m din judeţul Suceava şi din Neamţ vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 70….80 km/h, zăpadă spulberată și vizibilitate redusă.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 17.02.2021 ORA 22:00 – 18.02.2021 ORA 14:00 în BUCUREȘTI
17.02.2021, ora 22:00 – 18.02.2021, ora 08:00
Vremea se va încălzi semnificativ faţă de noaptea precedentă, astfel încât temperatura minimă va fi de -3…-1 grad,
valori apropiate de cele normale. Cerul va avea înnorări și trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat.
18.02.2021, ora 08:00 – 18.02.2021, ora 14:00
Cerul va avea înnorări și trecător vor fi posibile precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile
termice diurne vor fi apropiate de mediile multianuale, astfel maxima va fi de 5…6 grade

 

Prognoza meteo 17 februarie. Vremea se încălzeşte, dar vor mai posibile ninsori slabe şi depuneri de polei

Prognoza meteo 17 februarie. Valorile termice, îndeosebi cele nocturne, vor fi semnificativ mai ridicate decât cele din intervalul precedent, dar la începutul zilei vremea va fi încã deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 4 grade. Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala precipitaţii, dupã orele amiezii în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţãrii, iar noaptea şi în sud-est. Vor fi ninsori, iar îndeosebi în regiunile nord-vestice se va depune strat nou de zãpadã, dar temporar se vor semnala şi ploi sau lapoviţã, ce vor favoriza pe alocuri depunerile de polei. La munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ. Cantitãţile de precipitaţii vor depãşi 10…15 l/mp, cu o probabilitate mai ridicatã în zona Carpaţilor Meridionali, unde pe creste, din prima parte a nopţii vântul se va intensifica treptat, cu rafale de peste 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada. În restul teritoriului, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în extremitatea de sud-vest. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI. Vremea se va încãlzi semnificativ faţã de intervalul precedent, dar la începutul zilei va fi încã deosebit de rece. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimã de joi dimineaţa va fi de -2…0 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre searã şi noaptea, când vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, potrivit ANM.

Citeşte şi: Avertizare meteo. Vreme deosebit de rece şi ger în nordul, centrul şi estul ţării şi local în sud

 

Prognoza meteo JOI

Valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru aceastã datã în jumãtatea sudicã a ţãrii, în timp ce în rest se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar cele nocturne vor fi mai mici decât în intervalul anterior, cu precãdere în Moldova şi în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor caracteriza o vreme geroasã. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în nordul Moldovei şi 11 grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între -15 şi 1 grad. Cerul va avea înnorãri şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe mixte, local în centru şi nord-est şi pe arii restrânse în rest. La munte vor predomina ninsorile, posibil moderate cantitativ. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în prima parte a intervalului la munte, îndeosebi pe crestele Carpaţilor Meridionali, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada, dar temporar şi cu viteze mai mici şi în sud, centru şi est. Pe arii restrânse se va forma ceaţã, asociatã cu chiciurã în cursul nopţii.
BUCURESTI. Valorile termice diurne vor fi mai ridicate faţã de intervalul anterior. Cerul va avea înnorãri şi trecãtor vor fi precipitaţii slabe, ziua sub formã de ploaie, iar spre searã şi noaptea, posibil lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã de -6…-3 grade.

 

Prognoza meteo VINERI

În jumãtatea de sud-est a ţãrii vremea va fi rece, mai ales la începutul zilei, când va fi local geroasã în special în Moldova şi estul Transilvaniei; în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, iar în Banat şi Crişana vor caracteriza o vreme caldã pentru a doua decadã a lunii februarie. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în nordul Moldovei şi în jurul a 10 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -10 şi 2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai persistente ziua în regiunile sudice, unde vor fi posibile fulguieli izolate, iar seara şi noaptea cu caracter temporar în majoritatea zonelor, iar pe spaţii mici, în nordul ţãrii, vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri pe crestele montane şi izolat şi trecãtor în regiunile estice şi în extremitatea de sud-vest. Pe arii restrânse, mai ales dimineaţa, se va semnala ceaţã, asociatã cu depunere de chiciurã.
BUCURESTI. Vremea fi rece, cu temperaturi în scãdere, astfel cã maxima va fi de 0…1 grad, iar minima de -7…-4 grade. Cerul va avea înnorãri, mai persistente în prima parte a zilei şi temporare în restul timpului, dar condiţiile de fulguialã vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice vor fi în creştere în toatã ţara, astfel cã vremea va deveni caldã pentru aceastã datã, cu precãdere în regiunile vestice şi în zonele de deal şi de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, uşor mai scãzute în nordul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -2 şi 6 grade. Cerul va avea înnorãri şi pe alocuri vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie în nordul, centrul şi estul ţãrii, iar noaptea şi în regiunile vestice. În celelalte zone cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri pe crestele montane şi în sud-vest. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI. Valorile termice vor fi din nou în creştere, astfel cã cea maximã va atinge 8…9 grade, iar cea minimã va fi de -2…1 grad. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare mai ales în a doua parte a zilei şi seara când vor fi posibile trecãtor ploi slabe. Vântul va sufla slab pânã la moderat.