NINSORILE, GERUL şi POLEIUL revin în întreaga ţară. A intrat în vigoare informarea meteorologică

Publicat: Sâmbătă, 03 Ianuarie 2015 20:15 // Actualizat: Duminică, 04 Ianuarie 2015 15:03 // Sursa: romaniatv.net

Meteorologii au emis o nouă informare meteorologică de ninsoare, ploi, polei şi ger. Informarea meteoa intrat în vigoare sâmbătă, de la ora 22.00, şi este valabilă în aproape toată ţara, până în noaptea de duminică spre luni.

Potrivit meteorologilor, încă de sâmbătă ninsorile îşi fac apariţia în nord-vestul ţării, apoi aria lor se va extinde şi va cuprinde Maramureşul, Crişana, Transilvania, Moldova. De asemenea, local ninsorile vor fi prezente şi în zona Banatului.

Citeşte şi COD GALBEN de precipitaţii mixte, polei şi vânt. Vezi zonele vizate

În regiunile sudice la început vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza depunerile de polei, apoi va ninge pe arii restrânse, mai ales în Dobrogea şi estul Munteniei.

"Ce ne reţine însă atenţia pentru intervalul următor este faptul că vântul se intensifică şi el în toate regiunile ţării. Vitezele la rafală vor depăşi local 50 km/oră, cu precădere în sud-vestul şi centrul ţării. Atenţie, în zona de munte ninsorile vor fi, izolat, importante din punct de vedere cantitativ şi, temporar, viscolite, pentru că vântul suflă aici cu peste 70-80 km/oră. Această informare meteorologică este valabilă de sâmbătă seara, de la ora 22.00, până în noaptea de duminică spre luni", a spus meteorologul Viorica Dima, la România TV.

 

Elevii vor reveni la cursuri luni, 5 ianuarie, după vacanţa de iarnă, conform structurii anului şcolar 2014-2015. Anul şcolar are 177 de zile de cursuri şi 34 de zile de vacanţă, fără cele din vacanţa de vară.

Calendarul anului şcolar următor este alcătuit similar celui din 2013-2014, potrivit structurii aprobate printr-un ordin al ministrului Educaţiei.

Conform calendarului, anul şcolar 2014-2015 va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare.

Excepţie fac clasele terminale din învăţământul liceal, pentru care anul şcolar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de bacalaureat. De asemenea, cursurile claselor terminale se încheie în 29 mai 2015, iar pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 12 iunie 2015.

Anul şcolar 2014-2015 este structurat, ca şi cel în curs, pe două semestre.

Semestrul I va avea cursuri în perioadele luni, 15 septembrie - vineri, 19 decembrie şi luni, 5 ianuarie - vineri, 30 ianuarie.

În perioada 1 - 9 noiembrie, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor fi în vacanţă.

Vacanţa de iarnă a început sâmbătă, 20 decembrie şi se va încheia duminică, 4 ianuarie, iar cea intersemestrială va fi între 31 ianuarie şi 8 februarie.

Semestrul al II-lea va începe luni, 9 februarie, şi va fi întrerupt de vacanţa de primăvară, programată între 11 aprilie şi 19 aprilie. Cursurile se vor relua în 20 aprilie, anul şcolar urmând să se încheie la 19 iunie.

Vacanţa de vară de dinaintea anului şcolar 2015-2016 va fi între 20 iunie şi 13 septembrie.

Conform aceluiaşi proiect de calendar, săptămâna 6 - 10 aprilie din semestrul al doilea va fi dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului "Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!".

Tezele din semestrul I al anului şcolar 2014-2015 se susţin, de regulă, până la 19 decembrie 2014, iar cele din semestrul al II-lea, până la 22 mai 2015.

"În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar stabilite prin prezentul ordin", mai prevede actul normativ.

Calendarul examenelor/evaluărilor naţionale, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare/atestare a competenţelor profesionale/a competenţelor, precum şi calendarul admiterii în clasa a IX-a se aprobă prin ordine distincte ale ministrului Educaţiei, se mai precizează în ordin.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
avertizare meteorologică informare meteorologică polei
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 ian 02:53
...la România TV. Source Article from http://www.romaniatv.net/ninsorile-gerul-si-poleiul-revin-in-intreaga-tara-de-sambata-seara_193101.htmlNINSORILE, GERUL şi POLEIUL revin în întreaga ţară. A intrat în vigoare...
03 ian 21:10
...meteorologică de ninsoare, ploi, polei şi ger. Informarea meteo va intra în vigoare sâmbătă, de la ora 22. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
03 ian 20:36
...meteorologică de ninsoare, ploi, polei şi ger. Informarea meteo va intra în vigoare sâmbătă, de la ora 22. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
03 ian 20:31
...ploi, polei şi ger. Informarea meteo va intra în vigoare sâmbătă, de la ora 22. Citește mai departe… …read more ...
1
EUR
4.8433
RON
16 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H