Nisa, Coasta de Azur, devine patrimoniu UNESCO

Publicat: Luni, 13 Ianuarie 2020 23:19 // Actualizat: Luni, 13 Ianuarie 2020 23:19 // Sursa: romaniatv.net

Nisa, capitala Coastei de Azur, situată între Marea Mediterană şi Alpi, este propusă pentru a fi integrată în Lista patrimoniului mondial al UNESCO din 2021, a anunţat luni Guvernul francez, citat de AFP.

Ministrul francez al Afacerilor externe Jean-Yves le Drian şi ministrul francez al Culturii Franck Riester au transmis într-un comunicat că au decis să susţină candidatura oraşului Nisa "capitala turismului de pe riviera", care va fi analizată de Comitetul patrimoniului mondial al UNESCO în iulie 2021.

Citeşte şi Inundaţii pe Coasta de Azur: două persoane sunt date dispărute şi sute de locuinţe sunt inundate

 "La Nisa a apărut, la sfârşitul secolului al XVIII-lea, un nou tip de urbanism destinat staţiunii de iarnă, apoi, turismului de vară. Pe un sit excepţional, între mare şi munte, s-a format (...) un oraş nou şi cosmopolit a cărui dezvoltare a fost, între 1760 şi 1960, dominată de funcţia de staţiune", se arată în comunicat.  

Nisa "constituie model de referinţă pentru oraşul de rivieră", au pledat cei doi miniştri.

Încă din secolul al XVIII-lea, La Baie des Anges a atras primii turişti în perioada de iarnă, pe atunci aristocraţia britanică, apoi ruşii în secolul al XIX-lea.   

"Este vorba de a renaşte valoarea de patrimoniu a unui tip de urbanism inedit: cosmopolit şi orientat către agrement", a subliniat Franck Riester.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Coasta de Azur nisa patrimoniul unesco
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H