Nistor Călin a primit aviz pozitiv pentru funcţia de şef adjunct al DNA

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat pozitiv, joi, propunerea ministrului Justiţiei de numire a lui Nistor Călin în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

23 mai 2013, 07:28
Nistor Călin a primit aviz pozitiv pentru funcţia de şef adjunct al DNA

Nistor Călin a fost audiat în şedinţa de joi a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, informează Agerpres.

„În urma analizării proiectului de management prezentat, precum şi audierii candidatului, în temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare, cu unanimitate de voturi, Secţia pentru procurori a decis acordarea avizului pozitiv. Hotărârea Secţiei pentru procurori a CSM va fi motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei în intervalul de timp imediat următor”, se arată într-un comunicat al CSM.

Nistor Călin a fost propus pe 26 aprilie de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, pentru funcţia de procuror-şef adjunct al DNA.

Potrivit dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

La formularea propunerii a fost avut în vedere faptul că procurorul Nistor Călin a lucrat neîntrerupt în cadrul DNA începând din anul 2006, dobândind o experienţă semnificativă atât în ceea ce priveşte urmărirea penală, cât şi activitatea managerială.

”Având în vedere calitatea actuală de procuror-şef al DNA, Nistor Călin cunoaşte problematica acestei structuri, astfel încât numirea sa în funcţie ar fi de natură să asigure şi continuitatea în activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, susţinea în 26 aprilie Ministerul Justiţiei.