Niţu a anulat ordonanţa prin care Alina Bica a ridicat sechestrul de pe acţiunile lui Videanu

Procurorul general al României Tiberiu Niţu a verificat şi anulat, vineri, ordonanţa dată de fostul şef al DIICOT Alina Bica, prin care a fost ridicat sechestrul asupra mai multor acţiuni ale lui Adriean Videanu, potrivit Agerpres.

30 ian. 2015, 19:22
Niţu a anulat ordonanţa prin care Alina Bica a ridicat sechestrul de pe acţiunile lui Videanu

În plus, DIICOT încearcă recuperarea acestora. Astfel, procurorii DIICOT încearcă în prezent recuperarea prejudiciului, verificând ce a făcut Adriean Videanu cu aceste acţiuni după ridicarea sechestrului.

În februarie 2014, Alina Bica, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT a ridicat sechestrul asigurator asupra unui număr de 80 de acţiuni ale lui Adrian Videanu, dispus de procurorul care instrumenta un dosar al fostului ministru.

Astfel, arată procurorii, Bica i-a facilitat lui Videanu reintroducerea în circuitul economic a celor 80 de acţiuni, creând posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse şi sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a şi întâmplat.

În acel dosar instrumentat de DIICOT, Videanu este cercetat alături de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

Alina Bica şi Adriean Videanu, acuzat de complicitate la abuz în serviciu în acest caz, se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care judecă propunerea de arestare preventivă emisă de procurorii DNA pe numele lor.

Bica se află deja în arest în dosarul despăgubirilor ilegale, în dosarul despăgubirilor ANRP.