Noaptea Literaturii Europene, la Bucureşti. Vor participa 14 instituţii culturale

Publicat: Joi, 08 Octombrie 2015 20:53 // Actualizat: Joi, 08 Octombrie 2015 20:55 // Sursa: romaniatv.net

Cea de-a patra ediție a Nopții Literaturii Europene va avea loc vineri, între orele 19.00 și 24.00, la Institutul Astronomic al Academiei Române și la Muzeul Național Tehnic "Prof. ing. Dimitrie Leonida" din București.

Foto: villagebooksblogs.typepad.com

La eveniment vor participa 14 instituții culturale din Capitală: Fundația Culturală Greacă, Institutul Italian de Cultură, Institutul Francez, Institutul Goethe, Delegația Valonia-Bruxelles, Institutul Polonez din București și Centrul Ceh — la Institutul Astronomic, iar Institutul Cultural Român, Institutul Balassi — Institutul Maghiar din București, Forumul Cultural Austriac, British Council, Instituto Cervantes, Ambasada Portugaliei la București / Institutul Camoes și Centrul Cultural Turc "Yunus Emre" — la Muzeul Național Tehnic "Prof. ing. Dimitrie Leonida".

Vizitatorii vor avea ocazia să asculte fragmente de literatură contemporană de ficțiune, teatru, cronică, în lectura actorilor, scriitorilor, muzicienilor, profesorilor și jurnaliștilor invitați.

"Evenimentul urmărește să ofere țărilor europene șansa de a prezenta opere contemporane traduse în limba română și să facă auzite într-un mod creativ noi voci ale literaturii europene. Conceptul de bază al Nopții Literaturii Europene pornește de la ideea că literatura este un mijloc unic și creativ pentru a reflecta dialogul elementar dintre voci individuale și culturi diferite, prin experiența împărtășită a lecturii. Literatura este un mijloc prin care se poate ajunge la înțelegere reciprocă și care poate ajuta la depășirea barierelor de comunicare", spune Christophe Pomez, președintele Cluster-ului EUNIC București și director al Institutului Francez din București, potrivit paginii de Facebook a evenimentului.

Noaptea Literaturii Europene este un eveniment gratuit susținut în colaborare cu EUNIC București.

Citeşte şi Premiul Nobel pentru Literatură a fost acordat scriitoarei belaruse Svetlana Alexievici

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bucureşti citit instituţii culturale literatură Noaptea Literaturii Europene
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 oct 21:14
...Astronomic al Academiei Române și la Muzeul Național Tehnic "Prof. ing. Dimitrie Leonida" din București. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
08 oct 21:02
...Astronomic al Academiei Române și la Muzeul Național Tehnic "Prof. ing. Dimitrie Leonida" din București. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H