Noaptea Muzeelor 2018. BCR intră oficial în circuitul deschis, expoziţie de 53 de monede de aur

Banca Comercială Română intră oficial în circuitul deschis pentru evenimentul Noaptea Muzeelor și transformă parterul sediului central din București într-un spațiu interactiv dedicat programului Școala de bani.

17 mai 2018, 17:37
Noaptea Muzeelor 2018. BCR intră oficial în circuitul deschis, expoziţie de 53 de monede de aur

În noaptea de sâmbătă spre duminică, vizitatorii vor avea ocazia să admire, la sediul BCR de pe Calea Victoriei, nr. 15, în apropierea Muzeului Național de Istorie, o parte dintre cele mai valoroase 53 de monede din colecția de numismatică a BCR.

Selecția pieselor din colecția BCR cuprinde monede antice și bizantine, precum și medalii de aur moderne emise de state din Europa, Asia, Africa, America și Australia.

Cei care vor dori să-și provoace imaginația vor avea ocazia, mai departe, să-și creeze propria monedă în realitatea virtuală, cu ajutorul unei instalații VR. Totodată, atât cei mici, cât și cei mari vor putea participa la scurte ateliere interactive de educație financiară, în care vor avea șansa să afle cum să ia decizii financiare mai bune.

Lista atracțiilor este completată de un spațiu destinat copiilor unde vor putea să coloreze și să se distreze, concursuri și premii la tombolă, precum și fotografii într-un cadru inedit.

Școala de bani la Noaptea Muzeelor va fi deschisă, sămbătă, 19 mai, între orele 19.30 – 1.30.