Noi ajutoare pentru fermieri. Ministrul Agriculturii: Centrele județene ale APIA vor efectua plățile către toți beneficiarii eligibili

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că Guvernul a suplimentat sumele necesare pentru achitarea ajutorului de 100 de euro/ha pentru anumiți fermieri.

15 mai 2024, 15:59
Noi ajutoare pentru fermieri. Ministrul Agriculturii: Centrele județene ale APIA vor efectua plățile către toți beneficiarii eligibili

Fermierii primesc 100 de euro, suma promisă, a anunțat ministrul Agriculturii, Florin Barbu. De ajutoarele suplimentate vor beneficia fermierii afectați de criza din Ucraina, dar și crescătorii de suine și cei din sectorul avicol.

”ERMIERII PRIMESC 100 DE EURO, SUMA PROMISĂ. Ne-am onorat angajamentele luate în fața fermierilor
Am obținut suplimentarea sumelor necesare pentru achitarea ajutorului de 100 de euro/ha, pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin și avicol.

Citește și: Subvenții de 1.330 de lei de la stat pentru românii care cresc acest animal. Ce condiții trebuie să îndeplinească fermierii

Bugetul total este acum de 1,86 miliarde de lei, astfel încât toți beneficiarii eligibili vor primi ajutorul de 100 de euro”, a transmis ministrul Agriculturii.

Citește și: Ministrul Agriculturii anunță un nou program de finanțare pentru fermieri. Până la 400.000 de euro per fermă, din fonduri europene

Fondurile vor fi distribuite astfel:

  • peste 1,53 miliarde de lei pentru fermierii din sectorul vegetal
  • peste 141 de milioane de lei pentru crescătorii de porci
  • peste 181 de milioane de lei pentru crescătorii de păsări.

”Așa cum Guvernul a promis, fermierii vor primi 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la porc și pasăre. Actul normativ care permite efectuarea plăților este pregătit și va fi adoptat în următoarea ședință de guvern.

Imediat, centrele județene ale Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură vor efectua plățile către toți beneficiarii eligibili”, a dat asigurări ministrul Agriculturii.