Noi ajutoare sociale oferite de guvern. Ce categorii de cetățeni vor beneficia de acești bani

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunțat marți, 16 august, că lucrează la un nou proiect, o inițiativă „în premieră pentru România".

16 aug. 2022, 17:36
Noi ajutoare sociale oferite de guvern. Ce categorii de cetățeni vor beneficia de acești bani

Oficialul PSD susține un proiect prin care familiile numeroase să fie în primul rând recunoscute din punct de vedere legislativ cu această „titulatură”.

„Sunt declaraţii foarte frumoase privind susţinerea familiilor numeroase, a familiilor cu trei sau mai mulţi copii, dar la modul concret nu este recunoscută ca şi termen administrativ ideea de familie numeroasă”, a declarat Firea.

De asemenea, Firea are în plan să acorde noi ajutoare sociale pentru familiile numeroase și sărace.

„Un prim pas ar fi acela ar acordării unui card, un card care să fie susţinut de anumite reduceri şi deduceri, în beneficiul familiilor numeroase”, a mai transmis Gabriela Firea.

Fostul primar al Capitalei a mai anunţat că sunt foarte mulţi seniori care nu sunt ajutaţi, iar ministerul Familiei doreşte să implementeze pollitici publice care să îi sprijine pe aceştia atât din punctul de vedere al suportului emoţional, juridic, dar şi social.

„Sunt nevoi pe care le au aceşti seriosi şi nu ştiu cui să se adreseze. Nu cred că este suficient să primească doar pensie, de multe ori este insifucient pentru a-şi acoperi costurile”, a mai transmis Firea.

 

Noi pachete „anti-sărăcie” pentru pensionari

 

Despre pachete de ajutor social pentru cei mai săraci români a vorbit și Marius Budăi. Oficialul de la Ministerul Muncii susține că următoarele măsuri nu vor viza doar pensionarii cu cele mai mici venituri.

„Eu consider că aceasta ar trebui să fie grija guvernanților, de zi cu zi, să caute soluții indiferent de provocări și avem suficiente astăzi. Trebuie să căutăm soluții să extindem aceste măsuri, nu doar la categoriile vulnerabile, pentru că toți cetățenii au fost afectați de aceste scumpiri. Puterea de cumpărare a fost afectată.

Lucrăm la un nou pachet de măsuri. Îmi cer scuze cetățenilor – nu suntem în posibilitate de a anunța ceea ce vom implementa. Lucrăm la rectificarea bugetară. Identificăm soluții pentru a crea măsuri echilibrate între pachetul social și cel economic.

Discutăm și cu premierul României, noi suntem parte a coaliției și avem discuții repetate. Nu vrem să dezamăgim. Când vom decide, vom anunța ceea ce se va implementa”, a declarat Marius Budăi.