Noi alerte meteo COD GALBEN. Furtuni violente, dar şi caniculă în mai multe zone

Noi alerte de fenomene extreme emise de ANM. Vor fi furtuni violente, dar si canicula cu peste 40 de grade resimţite.

11 aug. 2021, 10:47
Noi alerte meteo COD GALBEN. Furtuni violente, dar şi caniculă în mai multe zone

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi alerte meteo cod galben de disconfort termic ridicat pentru 11 august.

În sud-vestul și sudul țării, disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 37 de grade.

În sud-vestul țării disconfortul termic se va menține ridicat și în zilele următoare.

Citeşte şi: ALERTĂ de furtună pentru Bucureşti

Alerte meteo şi pentru alte zone. Conform ANM, a fost emisă ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru intervalul 11 august, ora 13:00 – 11 august, ora 23:00.

În intervalul menționat, local la munte, în Moldova și în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp.

Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului

Citeşte şi: Aerul respirabil din ţara noastră, extrem de toxic. Oficialii europeni trag semnalul de alarmă!

PROGNOZĂ SPECIALĂ BUCUREȘTI
Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, iar temperatura maximă se va situa în jurul a 34 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele amiezii, când va fi în creștere probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului, anunţă ANM.


loading...
Partenerii noștri