Noi amănunte despre cazul asistentei care a murit după ce s-a vaccinat anti-Covid. Ce relevă autopsia

O asistentă medicală din Portugalia a murit la două zile după ce i s-a administrat vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer. În urma autopsiei, s-au aflat cauzele morții.

06 ian. 2021, 19:56
Noi amănunte despre cazul asistentei care a murit după ce s-a vaccinat anti-Covid. Ce relevă autopsia

Sonia Acevedo, în vârstă de 41 de ani, a murit „subit” acasă, în ziua de Anul Nou, la 48 de ore după ce s-a vaccinat anti-Covid. Autopsia a arătat că nu există nicio legătură între deces și vaccin, după cum arată mai multe publicaţii medicale.

Autopsia efectuată în cazul femeii care a murit la două zile după ce a fost vaccinată împotriva Covid-19 a concluzionat că motivul morții nu este  vaccinul, a precizat Guvernul.

Citeşte şi O asistentă de 41 de ani a murit la două zile după ce a primit vaccinul Pfizer anti-Covid

Se raportează că datele preliminare rezultate din autopsia medico-legală efectuată nu arată nicio relație între deces și vaccin”, a transmis ministerul Justiției din Portugalia. De asemenea, Guvernul a transmis că motivul real nu poate fi dat publicității pentru că ține de confidențialitate.

Sonia Acevedo era mamă a doi copii și lucra ca asistentă la secția de pediatrie a Institutului Portughez de Oncologie din Porto. După ce s-a vaccinat anti-Covid ea nu a fost raportată ca şi cum ar fi suferit efecte secundare adverse. „A făcut vaccinul anti-Covid-19, dar nu a avut niciun simptom. Nu știu ce s-a întâmplat. Vreau doar răspunsuri. Vreau să știu ce a provocat moartea fiicei mele”, a spus tatăl acesteia.

Acevedo a lucrat la Institutul Portughez de Oncologie din Porto, o instituție de referință la nivel internațional în tratamentul și cercetarea cancerului, timp de peste 10 ani. Ea locuia cu familia ei în orășelul Maia, lângă Porto, dar a murit în casa prietenului ei, din Trofa, care se află la o jumătate de oră de mers cu mașina de orașul ei. La scurt timp după ce a fost vaccinată își schimbase poza de profil de pe Facebook, postând un selfie în care apare cu mască facială, sub care scrisese: „Vaccinată împotriva Covid-19”.