Noi avertizări de fenomene meteo extreme de la ANM. Ninsori, viscol și polei în peste jumătate de țară

Iarna lovește cu furie în plină primăvară. Meteorologii au emis avertizări cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol în mai bine de jumătate din țară. Cea mai gravă situație este în nordul și nord-estul țării. Mai multe drumuri au fost închise, autoritățile fiind neputincioase.

06 apr. 2023, 10:44
Noi avertizări de fenomene meteo extreme de la ANM. Ninsori, viscol și polei în peste jumătate de țară

ANM a emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 6 aprilie, ora 10 – 7 aprilie, ora 12 de ninsori, intensificări ale vântului și polei.

”În intervalul menţionat, în nordul și centrul Moldovei, în Maramureș, Transilvania și în nordul Crișanei, precum și în zona de munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei de joi (06 aprilie), cu viteze de 40…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor acumula 10…15 l/mp.

În nord-estul Moldovei și izolat în rest se va depune polei. Intensificări ale vântului se vor semnala temporar și în sudul Olteniei”, a transmis ANM.

Citește și: Cod roșu de viscol și ninsori în județele Botoșani și Iași. Circulaţia, închisă pentru toate categoriile de vehicule

De asemenea, meteorologii ANM au emis avertizare COD PORTOCALIU pentru intervalul 6 aprilie, ora 10 – 6 aprilie, ora 22, de ninsori viscolite și se va depune strat consistent de zăpadă.

”În județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași și zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud și Mureș va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va fi redusă și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h. Local se vor acumula peste 20 l/mp”, a transmis ANM.

Citește și: Cursurile şcolare suspendate în două judeţe din cauza ninsorilor. Se ia în calcul începerea vacanţei de Paşti începând de joi

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
Vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros, trecător vor mai fi condiții să plouă slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 9…12 grade, iar cele minime de 0…3 grade.