Noi bombardamente ale regimului. Cel puţin 14 civili şi-au pierdut viaţa

Regimul de la Damasc a ucis cel puţin 14 civili în nord-vestul Siriei, în trei sate din Provincia Idlib care este ultima fortăreaţă a rebelilor. Sunt semne clare forţele regimului Assad se pregătesc de o ofensivă terestră.

17 dec. 2019, 17:13
Noi bombardamente ale regimului. Cel puţin 14 civili şi-au pierdut viaţa

Regiunea Idlib, a militanţilor din această zonă care a fost protejată de un acord de încetare a focului pentru a preveni o ofensivă extinsă a regimului de la Damasc, dar în ciuda acestor măsuri, bombardamentele au continuat. 

Obseratorul Sirian pentru Drepturile Omului afirmă că artileria regimului de la Damasc a ucis şase civili ai aceleaişi familii, inclusiv o mamă şi trei copii ai acesteia, în satul Badama. De asemenea, în satul Maasaran, loviturile aeriene au ucis patru civili. Un fotoreporter a înregistrat imagini cu îmbrăcăminte pătată cu sânge, precum şi  urme de ferestre sparte, potrivit arabnews.com. 

De asemenea, bombardamentele ordonate de guvern au ucis încă patru persoane, potrivit OSDO.

Regiunea Idlib, care este populată de trei milioane de oameni, inclusiv de refugiaţi dislocaţi din Siria din cauza războiului civil din această ţară, este controlată de fosta grupare Al-Qaida. 

Regimul de la Damasc a afirmat în repetate rânduri că va prelua controlul asupra acestei regiuni. Forţele guvernamentale au lansat o ofensivă extinsă împotriva regiunii în aprilie, ucigând aproximativ 1.000 de civili şi dislocând peste 400.000 de oameni din zonele lor. 

Moscova a anunţat o încetare a focului în august, însă problema nu a fost rezolvată. Mai mult, după acest armistiţiu, peste 200 de civili din regiune au fost ucişi.

Războiul din Siria s-a soldat cu cel puţin 370.000 de morţi şi alte milioane de refugiaţi, de la începutul războiului , în 2011.