Noi bombardamente ale rușilor în 16 localități din Donețk. Civili morți și răniți și cartiere rezidențiale distruse. Autoritățile le-au transmis tuturor să nu iasă din case

Noi bombardamente în Ucraina. Rușii au efectuat 28 de atacuri asupra a 16 localități din regiunea Donețk, situată în estul Ucrainei, în ultimele 24 de ore, a transmis poliția ucraineană. O mulțime de clădiri au fost distruse și au fost uciși civili, inclusiv la Kramatorsk.

07 iul. 2022, 16:50
Noi bombardamente ale rușilor în 16 localități din Donețk. Civili morți și răniți și cartiere rezidențiale distruse. Autoritățile le-au transmis tuturor să nu iasă din case

„Poliţia a documentat 28 de atacuri inamice împotriva a 16 aşezări. Ruşii au deschis focul asupra populaţiei cu rachete S-300, Uragan şi Grad, artilerie şi tancuri”, se menţionează în comunicatul postat de poliţia ucraineană pe pagina sa de Facebook.

Au fost vizate localitățile Avdeevka, Krasnogorvka, Bahmut, Toreţk, Jelanne, Vesiolaia Dolina, Kalinovo, Karlovka, Karpovka, Kleşcievka, Kodema, Latocikino, Maksimilianovka, Netailovo, Pervomaiskoie şi Solovievo.

Până acum au fost distruse 47 de obiective civile. Vorbim despre 27 de edificii rezidenţiale, între care patru blocuri de apartamente, un colegiu, o grădiniţă, o şcoală tehnică, un institut, un spital, un centru de prestare a serviciilor sociale, o clădire administrativă şi un transformator.

Primarul din Sloviansk, Vadim Liah, a transmis că orașul, în care au mai rămas 23.000 de locuitori, a fost vizat din nou de trupele ruse. De asemenea, el a semnalat faptul că au fost răniți mai mulți civili.

Citește și Procurorul general al Ucrainei anunţă că investighează peste 21.000 de crime de război comise de soldaţii ruşi

„Slovianskul este din nou sub foc! Şi din nou, MLRS au lovit cartiere rezidenţiale Lesnoi şi Slavokurort. Există răniţi. Nu ieşiţi afară din casă dacă nu este absolut necesar. Rezistăm. Suntem uniţi. Aveţi grijă de voi!”, a transmis locuitorilor edilul din Sloviansk într-un mesaj pe Facebook.

Joi, cel puțin un civil a fost ucis și mai mulți au fost răniți în urma unui bombardament al rușilor din Kramatorsk, centru admnistrativ al regiunii Doneţk, obiectivul potenţial al ofensivei ruse.

În urma exploziei, a fost lăsat un crater imens într-o curte situată între un hotel şi imobile rezidenţiale. Jurnaliştii de la AFP au dezvăluit că au văzut corpul unei persoane ucise şi mai mulţi răniţi, precum şi două autoturisme în flăcări.

‘Lovitură aeriană împotriva zonei centrale din Kramatorsk. Sunt victime’, a semnalat pe Facebook primarul acestui oraş, Oleksandr Goncearenko, cerând localnicilor să rămână în adăposturi. ‘Pericolul nu a trecut încă!’, avertizează el.

Guvernatorul regiunii Doneţk a raportat anterior șapte civili uciși miercuri în acel teritoriu. Rușii, care au confirmat că au preluat controlul asupra întregii regiuni Lugansk, încearcă în momentul de față să cucerească și Donețk ca să coupe integral bazinul minier Donbas, pe care separatiştii sprijiniţi de Moscova îl controlează parţial din 2014.

Citește și Surpriză emoţionantă pentru o familie din Ucraina care şi părăsit casa fugind din calea războiului. Întorşi după 4 luni, au găsit câinele rămas în urmă aşteptându-i VIDEO