Noi condamnări în cazul stăpânilor de sclavi de la Berevoieşti

Şapte dintre persoanele suspectate că au făcut parte din reţeaua de sclavie din Berevoieşti au primit pedepse cuprinse între 5 și 18 ani de închisoare. Sentințele nu sunt însă definitive.

27 mart. 2018, 13:39
Noi condamnări în cazul stăpânilor de sclavi de la Berevoieşti

38 de persoane sunt suspectate că au făcut parte din rețeaua de sclavie din Berevoiești. Membrii grupării racolau copii și tineri, îi torturau prin metode înfiorătoare și îi obligau să muncească până la epuizare sau îi abuzau sexual.

Șapte dintre suspecți au primit acum pedepse cuprinse între 5 ani și două luni și 18 ani și 10 luni de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a fost primită de un individ care a torturat doi minori timp de zece zile. Suspecții trebuie să plătească daune morale de 160 de mii de lei victimelor.

Sclavii erau vânduți între membrii rețelei pentru sume cuprinse între 300 și cinci sute de lei. Anchetatorii au identificat 65 de victime ale rețelei de sclavie. În timpul descinderilor, ei au găsit mai mulți copii epuizați fizic și psihic.

Sentințele nu sunt definitive. Stăpânii de sclavi sunt în prezent în arest la domiciliu. 19 dintre ei nu și-au primit încă pedepsele, dosarele lor încă se judecă.

Citeşte şi Unul dintre foştii sclavi de la Berevoeşti şi-a ucis tatăl