Noi condiţii pentru intrarea turiştilor în Bulgaria. România, inclusă pe o listă specială

Ministerul Afacerilor Externe că autorităţile din Bulgaria au impus noi condiţii pentru cei care vor să intre în ţară. România a fost inclusă pe o listă specială, iar turiştii nu trebuie să prezinte niciun document în afara celor de călătorie.

02 iul. 2021, 20:51
Noi condiţii pentru intrarea turiştilor în Bulgaria. România, inclusă pe o listă specială
Noi condiţii pentru intrarea turiştilor în Bulgaria. România, inclusă pe o listă specială

Noi condiţii pentru intrarea turiştilor în Bulgaria. MAE anunţă că autorităţile din Bulgaria au revizuit condiţiile de intrare în ţară. Noile măsuri vor intra în vigoare începând cu 31 iulie 2021.

Noi condiţii pentru intrarea turiştilor în Bulgaria

Citeşte şi Turcia începe oficial administrarea celei de-a TREIA doze de vaccin anti-coronavirus. Anunţul făcut de Ministrul Sănătăţii

Potrivit informaţiilor publicate de autorităţile din Bulgaria, pe teritoriul ţării se aplică sistemul de clasificare a statelor de provenienţă pe mai multe zone (verde, portocalie, roşie), în funcţie de gradul de răspândire a COVID-19 în aceste state. De asemenea, a fost instituită o categorie/zonă specială, în care a fost inclusă şi România.

În aceste condiţii, persoanele care sosesc din România pot intra în Bulgaria fără a fi obligate să prezinte alte documente, cu excepţia documentelor de călătorie (carte de identitate sau paşaport).

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 0035929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: 00359879440758.

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată DOCUMENT important pentru vacanţele românilor

Citeşte şi RELAXĂRI de la 1 iulie. Lista măsurilor care se aplică de azi în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 1 iulie 2021, Hotărârea numărul 43, privind actualizarea listei statelor și zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic.

Facem precizarea că încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roșie, precum și încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare la 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care este aprobată lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic.

Încadrarea din zona roșie în zona verde sau galbenă, precum și încadrarea din zona galbenă din zona verde, intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care este aprobată lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic.

Conform deciziei CNSU, în lista roşie sunt incluse Seychelles, Mongolia, Namibia, Uruguay, Columbia, Argentina, Oman, Maldive, Kuweit, Brazilia, Suriname, Saint Kitts si Nevis, Costa Rica, Bahrain, Paraguay, Chile, Botswana, Tunisia, Africa de Sud, Panama, Marea Britanie, Nepal şi India.

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Zona galbenă COVID-19

Fiji, Emiratele Arabe Unite, Trinidad şi Tobago, Georgia, Malaysia, Cuba, Bolivia, Sint Maarten, Zambia, Guyana, Cipru, Irak, Federaţia Rusă, Kârgâzstan, Portugalia, Insulele Virgine Britanice, Iran şi Jersey sunt pe lista galbenă.