Noi confruntări în Fâşia Gaza. Mai mulţi protestatari palestinieni au fost răniţi, iar alţii, împuşcaţi mortal

Şapte protestatari palestinieni au fost împuşcaţi mortal, iar sute au fost răniţi în confruntări cu armata israeliană produse vineri la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel, relatează site-ul israelian Ynetnews.com.

30 mart. 2018, 13:57
Noi confruntări în Fâşia Gaza. Mai mulţi protestatari palestinieni au fost răniţi, iar alţii, împuşcaţi mortal

UPDATE: Cel puţin 12 palestinieni din Fâşia Gaza au fost ucişi vineri de armata israeliană, într-o înfruntare tensionată, la frontieră, între mii de manifestanţi palestinieni şi militari israeliani, care a degenerat în confruntări – unele dintre cele mai sângeroase din ultimii ani, relatează AFP.

Zeci de mii palestinieni – mai ales femei şi copii – s-au adunat de-a lungul barierei de la frontieră, care desparte Fâşia Gaza de Israel, în cadrul ”marelui marş al întoarcerii”.

Zeci de mii de palestinieni participă vineri la „Marşul întoarcerii”, organizat de mişcarea islamistă Hamas pentru încurajarea revenirii refugiaţilor palestinieni pe teritoriul israelian.

Armata israeliană a mobilizat zeci de lunetişti pentru aceste proteste violente, iar ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, a avertizat că oricine se apropie de gardul dintre Israel şi Fâşia Gaza se expune riscurilor.

În zona protestelor au fost mobilizate şi tancuri israeliene, informează Mediafax.

Liderul mişcării Hamas, Ismail Haniyeh, a îndemnat protestatarii să nu se teamă de ameninţările israeliene.