NOI CONSULTĂRI la Cotroceni. Klaus Iohannis invită SINDICATELE la discuţii

Președintele Klaus Iohannis a invitat, pentru joi, 30 aprilie a.c., liderii confederațiilor sindicale, la Palatul Cotroceni, pentru discuții pe teme actuale care privesc dialogul social.  În ziua în care şeful statului a convocat consultările, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie va organiza grevă generală de o zi.

27 apr. 2015, 13:42
NOI CONSULTĂRI la Cotroceni. Klaus Iohannis invită SINDICATELE la discuţii

Liderii confederațiilor sindicale au fost invitaţi joi, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, informează Administraţia Prezidenţială. 

Invitaţiile au fost adresate lui Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, Ion Popescu, președintele Confederației Sindicale Meridian, Leonard Bărăscu, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România – Frăția, Bogdan Hossu, președintele Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa și Iacob Baciu, preşedintele Confederației Sindicatelor Democratice din România.

Klaus Iohannis a avut, de la preluarea mandatului, trei runde de consultări cu partidele parlamentare. 

Consultarile preşedintelui cu sindicatele au loc în ziua în care Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a decis organizarea unei greve generale de o zi, nemulţumite de salariile din sistem.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis ar pregăti „numiri spectaculoase” de ambasadori. Pleşu şi Maior, pe listă

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a decis organizarea unei greve generale de o zi, în data de 30 aprilie.

Potrivit unui comunicat de presă, revendicările sindicaliştilor vizează, în principal, creşteri salariale şi pentru angajaţii din administraţia publică locală sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Ei mai cer  reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală.

Dacă aceste revendicări nu vor primi un răspuns pozitiv, sindicaliştii intenţionează să declanşeze grevă pe termen nelimitat în administraţia publică.