Noi demisii din ALDE: "Tăriceanu face politica de cadre a penalilor invitaţi să preia partidul"

Publicat: Luni, 17 Octombrie 2016 11:21 // Actualizat: Luni, 17 Octombrie 2016 11:23 // Sursa: romaniatv.net

Vicepreşedintele Tineretului ALDE, Elena Alecu şi Andrei Timiş, membru în conducerea TLDE, îşi anunţă demisiile din partid, acuzându-l pe Călin Popescu Tăriceanu că promovează ”politicieni penali”. Ei susţin că vorbesc în numele tinerilor din mai multe organizaţii ale partidului.

Foto: aktual24.ro

"Am ales să facem politică liberală pentru că avem convingerea fermă că liberalismul e doctrina potrivită generaţiei noastre, care îmbină în mod perfect libera iniţiativă, respectarea drepturilor şi promovarea valorile autentice. Am ales să facem politică liberală în ALDE, crezând că un fost premier liberal, singurul premier liberal postdecembrist, un om politic declarat liberal încă de la începutul anilor `90 va face o politică pe care ne-o dorim cu toţii. Ne-am înşelat. Am fost înşelaţi", susţin Elena Alecu şi Andrei Timiş, într-un comunicat.

Ei îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că nu face politică liberală, ci ”politica de cadre a penalilor invitaţi să preia partidul şi să ocupe funcţiile-cheie”.

CITEŞTE ŞI: Iohannis: Tăriceanu nu este preocupat de independenţa justiţiei. Cred că se preface şi vrea să scape de justiţie

În opinia lor, listele partidului, aşa cum încep ele să se contureze, demonstrează că toată munca lor din ultimul an, toate procentele pe care au reuşit să le strângă la alegerile locale, toate eforturile puse exclusiv în slujba ALDE se află acum la dispoziţia urmăriţilor penal, a trimişilor în judecată şi a condamnaţilor cu care Călin Popescu Tăriceanu a populat acest partid.

”Suntem tineri care vor să facă politică. Politică liberală, nu politică anti-justiţie. ALDE, un proiect politic început frumos, a devenit în ultimele luni colacul de salvare pe care Călin Popescu Tăriceanu îl aruncă celor certaţi cu legea, cu aprobarea tacită a lui Daniel Constantin. Noii «colegi de partid» exluşi de peste tot şi recuperaţi de Tăriceanu nu fac decât să confirme eticheta de partid al penalilor. Iar noi, convinşi că rolul generaţiei noastre e să facem politică respectând legea, nu putem accepta asocierea cu personaje toxice pentru România. Iar pentru că partidul nu se poate schimba, iar fiecărei critică preşedintele Tăriceanu îi răspunde cu o excludere, am decis să părăsim ALDE”, precizează cei doi.

Ei spun că vor face ”politică liberală, nu politică penală” şi că vorbesc în numele tinerilor din mai multe organizaţii ale partidului.

Citeşte şi: ALDE anunţă semnarea unui protocol cu partidul M10. Monica Macovei neagă vehement, ALDE revine: Ne-am întâlnit, dar nu am semnat nimic

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 oct 02:39
Răspunde | Votează email 11 email
de afara
Pleaca cartitele infiltrate acolo cu scopul de a-l inlatura pe Tariceanu . Nu au reusit si acum pleaca cu zgomot mare sperand ca slabesc increderea alegatorilor in ALDE .
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H