Noi derapaje verbale la Casa Albă. Donald Trump a ofensat încă o jurnalistă

După numai o zi de la incidentul verbal între Donald Trump şi o jurnalistă care i-a pus întrebări cu ocazia unei conferinţe de presă, preşedintele american a ofensat, vineri, încă o reprezentantă a presei.

09 nov. 2018, 21:33
Noi derapaje verbale la Casa Albă. Donald Trump a ofensat încă o jurnalistă

Şeful Casei Albe a recidivat cu jignirile la adresa ziariştilor după numai o zi de când ofensase o jurnalistă care îi adresase o întrebare la care Donald Trump a evitat să răspundă, reproşându-i că întrebarea ei ar fi fost „stupidă”.

Gestul preşedintelui american s-a manifestat în contextul unor relaţii pe cale de degradare între Preşedinţie şi presa de la Casa Albă.

În urma acestui incident, Donald Trump a ordonat retragerea acreditării la Preşedinţie a jurnalistei respective, după ce, cu două zile înainte retrăsese acreditatea unei vedete a CNN, corespondentul Jim Acosta, care îi pusese preşedintelui mai multe întrebări, şeful statului reacţionând furibund la insistenţele jurnalistului.

Aceste „incidente” verbale intervin în contextul degradării vizibile a relaţiilor lui Trump cu presa.

Vineri, jurnalista Abby Phillip, de la acelaşi post de televiziune, l-a întrebat pe Trump dacă l-a înlocuit pe ministrul Justiţiei  şi care este stadiul anchetei privind Rusia şi episodul spionilor care au fost otrăviţi în Marea Britanie.

Trump a izbucnit: „Ce întrebare stupidă, iată o întrebare stupidă!”, a repetat Trump, vizibil deranjat, fără să dea însă explicaţii.

Apoi, adresându-se tuturor jurnalişilor aflaţi în sala de presă, preşedintele a repetat pentru ultima oară: „puneţi multe întrebări stupide!”, arătând-o cu degetul pe jurnalista care îi pusese întrebări.

Președintele i-a acuzat pe jurnaliști că sunt răspunzători pentru atmosfera de animozitate dintre el și mass-media.

„Casa Albă este un loc sacru pentru mine. Acesta este un loc foarte special. Casa Albă trebuie tratată cu respect. Voi trebuie să trataţi președinția cu respect”, a mai spus cel mai puternic om de pe planetă.