Elena Udrea, arestată în Costa Rica. Stă în celulă cu Alina Bica, dar vrea să fie mutată. Declaraţiile apropiaţilor

Elena Udrea a fost arestată în Costa Rica. Agenţii INTERPOL au ridicat-o de pe stradă, miercuri dimineaţă, în timp ce se plimba cu fiica ei şi, cel mai probabil, cu mama şi iubitul ei, conform imaginilor date publicităţii de Organizaţia de Investigaţii Judiciare din Costa Rica (OJI). Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a declarat la România TV că nu se aştepta ca fostul politician să fie ridicată de pe stradă în Costa Rica.

04 oct. 2018, 06:11

E ciudat, pentru că Elena Udrea abia a născut, are o fetiţă mică. Va fi prezentată unei case de judecată şi acolo se vor discuta aspectele privitoare la minora pe care o are în întreţinere. Se va discuta şi cererea de extrădare şi instanţa se va pronunţa. Nu se aştepta la asa ceva„, a declarat Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, pentru România TV.

Despre situaţia fetiţei Elenei Udrea, acesta a declarat: „Eu ştiu că există o lege de protecţie a copilului, care interzice despărţirea copilului de mamă, astfel că ce s-a întamplat acum e puţin ciudat„.

Citeşte şi Elena Udrea şi Alina Bica, reţinute pe stradă de Interpol în Costa Rica VIDEO UPDATE

Întrebat ce drepturi are Elena Udrea în calitate de azilant în Costa Rica, Veronel Rădulescu a spus: „A obţinut certificatul pe un an de zile, probabil că urmează să fie judecată şi cererea de obţinere a unui statut de azilant permanent. Din ce ştiu eu, acest statut protejează de eventuale cereri de extrădare„.

 

Omul de afaceri român Cornel Tăbăcaru, stabilit în Costa Rica a oferit şi el detalii privitoare la reţinerea fostului ministru şi a Alinei Bica. „Una a fost arestată la ora 10, cealaltă la ora 14. Au fost duse la închisoarea pentru femei. Ele stau acum în aceeaşi celulă, dar dimineaţă va cere să i se aducă fetiţa şi va fi mutată în artera închisorii pentru mame şi copii„, a declarat Tăbăcaru, la România TV.

Pentru a-şi putea hrăni fetiţa şi pentru a nu avea probleme de sănătate din cauză că a oprit alăptarea, Elena Udrea a fost nevoită, spun apropiaţii săi, să se mulgă. Recipientul cu lapte a ajuns la micuţa Eva Maria prin intermediul unui poliţist de la INTERPOL, potrivit lui Tăbăcaru.