Noi detalii despre cei doi bărbaţi împuşcaţi lângă Târgovişte. Medicii legişti au făcut autopsiile: „Moartea a fost violentă”

Un cosilier local de la UNPR şi un angajat al lui au fost împuşcaţi mortal. Trupurile celor doi au fost găsite pe câmp, lângă Târgovişte. Autopsiile arată că cei doi au fost ciuruiţi. Medicii legişti au găsit multiple fracturi și alte leziuni.

27 oct. 2017, 09:24
Noi detalii despre cei doi bărbaţi împuşcaţi lângă Târgovişte. Medicii legişti au făcut autopsiile: „Moartea a fost violentă”

Medicii legişti de la Serviciul de Medicină Legală Dâmboviţa au efectuat autopsiile în cazul celor doi bărbaţi găsiţi morţi pe un câmp de la marginea oraşului Târgovişte, în cartierul Matei Voievod. Ambele victime au fost, practic, ciuruite cu alice, iar la examninare, medicii au găsit multiple fracturi şi alte leziuni.

„La primul decedat s-au găsit două orificii prin intrare la nivelul masivului cranio – facial şi la nivelul abdomenului anterior. La examenul intern s-au evidenţiat, multiple fracturi ale boltei şi bazei craniului, fracturi costale, contuzie şi plagă pulmonară, precum şi multiple plăgi ale organelor abdominale, acompaniate de hemoperitoneu. S-a concluzionat că moartea a fost violentă asupra victimei trăgându-se două focuri de armă cu alice. În cazul celui de-al doilea decedat la examenul extern s-au evidenţiat două orificii de intrare cu lipsă de substanță tegumentară, leziuni la nivel abdominal în regiunea lombară. La examenul intern s-au constatat multiple plăgi ale organelor abdominale acompaniate de hemoperitoneu. S-a concluzionat, de asemenea, că moartea fost violentă şi că asupra victimei s-au tras două focuri de armă cu alice”, a declarat pentru „Adevărul” dr. Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Scenele şocante s-au petrecut în localitatea Nisipuri de lângă Târgovişte. Un trecător a văzut trupurile neînsufleţite şi a alertat de îndată autorităţile. Unul dintre bărbaţi a fost împuşcat în cap şi abdomen, iar celălalt în spate, cu o puşcă de vânătoare.

Anchetatorii au avansat două ipoteze. Una este cea crimei, iar cea de-a doua a unui accident la o partidă de vânătoare. 
Vor urma percheziţii la vânători şi ridicări de arme pentru expertize balistice. Poliţiştii vor să dea rapid de urma criminalului. 

„Variantele sunt accident de vânătoare și omor calificat; având în vedere că sunt două persoane, varianta a doua este cea mai plauzibilă. Urmează să stabilim la autopsie calibrul gloanțelor, se pare că nu erau de calibru mare. Una dintre persoane a fost împușcată în cap, există o rană și în zona abdomenului, urmează să stabilim, iar cea de-a doua persoană, în zona abdominală”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Mihai Dincă, pentru Agerpres.

Cei doi bărbați găsiți împușcați aveau 40 de ani și, respectiv, 49 de ani. Una dintre victime era Gheorghe Ifrim, consilier local UNPR în localitatea Răzvad. Celălalt bărbat era angajatul acestuia la o fermă din zonă.

Autorităție sunt în alertă după ce un consilier al primăriei din localitatea Răzvad și angajatul său au fost împușcați. Oamenii sunt îngroziți, iar rudele celor decedați nu-și pot reveni de șoc.