Noi detalii despre criminalul care a detonat bomba la Arad. Un psiholog criminalist, declaraţie-bombă: Atentatorul și-a făcut lecțiile. Ar fi din spațiul ex-sovietic

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu vine cu noi detalii despre atentatul cu bombă de la Arad, în urma căruia afaceristul Ioan Crișan a murit.

02 iun. 2021, 09:20
Noi detalii despre criminalul care a detonat bomba la Arad. Un psiholog criminalist, declaraţie-bombă: Atentatorul și-a făcut lecțiile. Ar fi din spațiul ex-sovietic

Noi detalii despre criminalul care a detonat bomba la Arad. Chesoniu a susţinut marţi seară, la Antena 3,

Noi detalii despre criminalul care a detonat bomba la Arad. Un psiholog criminalist, declaraţie-bombă

„Totul poate fi privit mai prozaic. A fost atenționat de 2 ori, i s-a dat foc la casă, i s-au furat bani. În lumea lor sunt niște atenționări. Poate făcea parte dintr -o ierarhie, poate a deranjeat pe cineva, poate a dat vreo informație poliției.

Sunt multe semne de întrebare, nu avem dosarul. Ne dăm doar cu părerea. Sunt profesioniști, au lucrat ca la carte. Atentatorul și-a făcut lecțiile. A venit, l-a urmărit, i-a văzut tabieturile. A văzut că el bea cafeaua, timp de câteva minute undeva și așa a avut timp, să deschidă frumos ușa, se deschide ușor de către un profesionist. A pus bomba sub scaunul șoferului, a închis la loc și a stat prin preajmă, cu telecomanda. Pentru că trebuia să vadă când este momentul să declanșeze. Acea persoană care se află pe lângă mașină nu a făcut nimic.

Mi se pare că ar fi din spațiul ex-sovietic, dar poate fi și din vest. Poate au ieșit din țară, poate nu au ieșit”, a spus Liviu Chesnoiu.

Psihologul criminalist, Liviu Chesnoiu susţine că în acest caz, bomba a fost amplasată sub scaun şi nu sub maşină, dacă a doua varinată ar fi fost valabilă sărea maşina cu totul.

„L-am auzit pe domnul ministru de Interne dând acel comunicat liniștitor. Trebuie să ne abținem de la comentarii despre ce fac respectivii infractori pentru că le dăm lor de gândit.

În psihologia judiciară, se pornește în cazul unei astfel de crime comandate de la victimă. Cine este victima, după acel blazon, după acele afaceri poate de paravan, poate se află altceva. Dacă facem o analiză mai atentă, vedem că i s-a incendiat casa în urmă cu ceva timp. I s-a furat o sumă mare de bani cu seif cu tot. Poate face parte din lumea aceasta. Nu se știe. Despre morți numai de bine. De două ori a fost atenționat, iar a treia oară nul-au iertat.”, spune el.

Citeşte şi: Informaţia care schimbă tot în cazul asasinatului de la Arad. Ioan Crişan avea amantă, iar femeia a recunoscut relaţia