Noi detalii despre pacienţii transferaţi la spitalul Floreasca după accidentul de autocar din Bulgaria. Medicii: „Se mențin în stare gravă, dar sunt stabili”

Conducerea Spitalului Clinic de Urgență București - Floreasca a transmis noi detalii despre starea de sănătate a celor cinci pacienţi care au fost transferaţi sâmbătă de la spitalul din Veliko Tarnovo în România. Cei cinci au fost răniţi grav într-un accident în care a fost implicat autocarul cu care se întorceau din vacanţă în Turcia.

07 aug. 2022, 11:58
Noi detalii despre pacienţii transferaţi la spitalul Floreasca după accidentul de autocar din Bulgaria. Medicii: „Se mențin în stare gravă, dar sunt stabili”

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca au dat noi detalii despre starea celor cinci pacienţi – victime ale accidentului de autocar din Bulgaria şi care au fost transferaţi cu elicoptere SMURD de la spitalul din Veliko Tarnovo.

„Pacienții politraumatizați din accidentul rutier din Bulgaria se mențin în stare gravă, în acest moment fiind stabili din punct de vedere al funcțiilor vitale.

Dintre cei 5 pacienți:
– 3 sunt internați în Secția de Terapie Intensivă, necesitând măsuri specifice acestei secții;
– 2 sunt internați în saloane postoperatorii (terapie intensivă intermediară).
Echipele multidisciplinare compuse din medici de terapie intensivă, chirurgie generală, ortopedie, neurochirurgie îi supraveghează permanent pe acești pacienți, adaptând tratamentul în funcție de evoluția lor, inclusiv intervenții chirurgicale în zilele care urmează”, a transmis conducerea Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca.

Pe lângă cei cinci români aduşi la spitalul Floreasca, alţi zece cetăţeni români, pasageri ai autocarului implicat în accidentul rutier de la Veliko Târnovo, nevătămaţi, au intrat sâmbătă seara pe teritoriul României, fiind transportaţi cu un alt autocar al aceleaşi firme de transport, a informat Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit unui comunicat de presă, al doilea şofer al autocarului, cetăţean român, a fost audiat în calitate de martor şi va reveni în România.

Vă reamintim că patru persoane au murit şi alte nouă sunt rănite după ce un autocar înmatriculat în România, care venea din Turcia spre ţara noastră, a fost implicat într-un accident rutier în apropiere de Veliko Târnovo. Dintre persoanele decedate, trei sunt cetăţeni români.