Noi detalii despre reţeaua de trafic de copii din Ţăndărei

Dezvăluiri halucinante din dosarul Ţăndărei! Au apărut detalii despre modul în care erau copiii erau luaţi de la familii şi trimişi la furat şi cerşit! Micuţii erau ţinuţi in condiţii greu de descris şi produceau zeci de mii de euro lunar pentru interlopi.

26 feb. 2019, 15:51
Noi detalii despre reţeaua de trafic de copii din Ţăndărei

In 2010 au fost facute cele mai ample perchezitii in dosarul de trafic de minori din Ţăndărei. 120 de polițiști și 200 de jandarmi, asistaţi de elicoptere, au descins în 30 de locuințe! În acțiunea coordonată de DIICOT, oamenii legii au reținut 17 persoane din cele 40 căutate.

Fostul Inspector Şef şi coordonatorul operaţiunilor din Marea Britanie in acest caz a explicat in exclusivitate pentru RomâniaTV întreg cazul.

„Când am descoperit reţeaua de trafic de minori am constatat că infractorii abordau familii in care erau mulţi copii, familii care aveau o situaţie materială precară din Ţăndărei. Ei spuneau că le vor duce copiii peste graniţă, aceştia vor munci şi vor trimite bani acasă astfel încât să aibă bani restul familiei. Reţeaua cerea familiilor 1000 de euro pentru un copil, dar evident familiile nu aveau aceşti bani aşa că se imprumutau iar copiii erau duşi peste graniţă şi erau obligaţi să fure şi să cerşească”, a spus BERNIE GRAVETT.

Micuţii erau ţinuţi in condiţii greu de descris deşi produceau zeci de mii de euro lunar pentru interlopi.

„Am găsit case mici cu peste 30 de persoane, 75% copii. Parinţii lucrau pentru această reţea şi îi trimiteau pe străzi. Nu am găsit jucării sau mâncare în acele case pentru că toţi banii ajungeau la reţea”.

În Anglia, în acelaşi dosar, au fost codamnaţi 120 de oameni.Capii rețelei din România, 26 de interlopi, au fost achitați în prima instanță. Tribunalul Harghita a tergiversat dosarul până când faptele s-au prescris, insă DIICOT a făcut apel şi mai mult de atât, inspecţia judiciara s-a autosesizat.