Noi detalii despre uciderea Luizei şi Alexandrei. Ce conţine raportul profilerului Poliţiei Române despre Gheorghe Dincă

Date incredibile din analiza comportamentală a lui Gheorghe Dincă dezvăluite de raportul profilerului Poliţiei Române. "Alexandra Măceșanu a salvat viața altor fete pentru că Gheorghe Dincă ar fi continuat să ucidă", spune profilerul Politiei Române după mai bine de 60 de ore de audieri. 

16 dec. 2019, 10:27
Noi detalii despre uciderea Luizei şi Alexandrei. Ce conţine raportul profilerului Poliţiei Române despre Gheorghe Dincă

După mai bine de 60 de ore de audieri filmate și multe alte ore de muncă pe lângă, profilerul Poliției Române, Dorin Dumitran, l-a făcut pe Gheorghe Dincă să cedeze. Sunt descoperiri uluitoare pe care profilerul le-a făcut despre monstrul din Caracal și care au fost notate în raportul de expertiză comportamentală de 110 pagini.

Profilerul Politiei Române îl descrie pe Gheorghe Dincă drept un om extrem de sadic, care si-a tinut victimele in viata pentru a le folosi ca obiecte sexuale. Dinca este un individ cu tendinţe sadice, spune profilerul, iar scopul său era să-şi ţină victimele cât mai mult în viaţă cu scopul de a le folosi ca obiecte sexuale, să se bucure de prezenţa lor, chiar dacă se chinuiau.

Rezistența lui Gheorghe Dincă și tendințele sale de manipulator au ieșit la iveală în momentele în care i-a condus pe anchetatori pe numeroase piste greșite. A dat dovadă și de o rezistență incredibilă în ceea ce privește presiunea anchetei. Abia la începutul lunii noiembrie a clacat și a făcut ultimele mărturisiri despre modul în care le-a omorât cele două fete. Pe Luiza a tinut-o 4 zile sechestrata, infometata si a violat-o in repetate randuri.  Susține că a ucis-o în bătaie după ce a răpit-o, furios fiind că îl tot refuza când voia să întrețină relații sexuale cu ea.

La crime ar fi recurs pentru că nu a reuşit să gestioneze situaţia, nu s-a descurcat cu „ţintele” tinere, asupra cărora şi-a mutat interesul în ultimii ani ca să-şi satisfacă fanteziile sexuale, arată raportul.

„Fata nu mai mișca. (…) Am luat o cârpă înmuiată în motorină și am băgat-o pe fereastra butoiului după care i-am dat foc cârpei, (…) aruncând în butoi deșeuri de plastic. Am mers în casă și am adunat tot ce am crezut că trebuie ars și am pus pe foc – aruncând când scădea focul tot felul de deșeuri de plastic”, a scris Gheorghe Dincă în jurnalul său.

Pe Alexandra ar fi ucis-o tot într-un acces de furie, în momentul în care a vazut-o cu telefonul în mână, după ce a sunat la 112.

„Am lovit-o destul de tare, căzând jos, lovindu-se cu capul de ciment – dar nu mai aveam control. Am realizat că am omorât-o”, mărturisește monstrul din Caracal.

Citeşte şi: Profilul lui Gheorghe Dincă: I se spunea Bush, a fost de 5 ori internat cu depresie, scandal în Armată şi în Italia

De asemenea, expertiza efectuată de specialiștii de la Măgurele a arătat că în butoiul lui Gheorghe Dincă au fost arse două cadavre. Jurnalistul Adina Anghelescu a dezvăluit în exclusivitate pentru România TV ce s-a mai găsit în butoiul lui Dincă.

„Butoiul metalic era fabricat din aliaj de fier, urme de mangan, prezenta un mare grad de uzură, era acoperit de rugină, iar pe suprafaţa acestuia s-au identificat urme de acizi graşi, textile, fire de păr canin şi materie care conţine zinc, fier, calciu, titan şi urme de ser de acizi grasi, urme de grăsime care puteau avea provenienţă animală sau umană. Din analizarea compoziţiei chimice a fragmentelor osoase, s-a stabilit că oasele găsite în butoi au ars la o temperatură cuprinsă între 600 si 1000 de grade Celsius, oasele de la lizieră până la 800 grade Celsius. Pe oasele din butoi si liziera au fost identificate elemente de polietilena, vaselina şi lemn ars ceea ce a dus la concluzia că arderea lor s-a produs în acelasi butoi. (…) Cenusa găsită în butoi şi cea găsită în liziera prezinta compozitii asemanatoare. Pe fragmentele osoase ridicate din butoi si liziera s-au identificat elemente chimice identice ceea ce face ca specialiştii să concluzioneze că arderea s-a produs în acelaşi loc, adică în butoiul expertizat din curtea lui Dincă”, a declarat jurnalistul Adina Anghelescu, la România TV.

Rezultatul expertizei a fost confirmat și de avocatul familiei Alexandrei. Aurel Moldovan susține însă că procedura judiciară a fost viciată, iar acest fapt ar putea duce la eliberarea lui Gheorghe Dincă.