Noi detalii în cazul atacului din Palilula. 15 arme şi peste o mie de cartuşe, ridicate de procurori din casa criminalului

Procurorii doljeni au ridicat 15 arme şi peste o mie de cartuşe din casa bărbatului care a ucis două persoane şi a rănit alte două, după care s-a sinucis. Potrivit anchetatorilor, agresorul a folosit patru pistoale în timpul atacului de la Palilula.

05 dec. 2016, 11:46
Noi detalii în cazul atacului din Palilula. 15 arme şi peste o mie de cartuşe, ridicate de procurori din casa criminalului

Anchetatorii au stabilit că incidentul de vineri după-amiază din localitatea doljeană Palilula, în urma căruia două persoane au fost ucise şi alte două rănite, a pornit de la un conflict spontan care a degenerat în jurul orei 16.45. Agresorul a folosit patru arme în timpul atacului.

„S-a stabilit că pe fondul unui conflict spontan, generat, se pare, de o dispută verbală între patru cetăţeni şi respectivul agresor, acesta, consecutiv primului conflict verbal, a avut o nouă întâlnire cu cei patru, în urma căreia a reacţionat violent folosind patru arme letale. Deocamdată noi nu ştim exact care au fost folosite la început. Sunt două pistoale care au fost folosite în uciderea celor două victime şi agresorul s-a împuşcat cu o a treia. De pe drumul public au fost ridicate trei arme de foc, majoritatea au fost modificate, o a patra armă a fost predată Poliţiei de un martor. Noi considerăm că aceste patru arme au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor de omor”, a declarat, luni, procurorul Cristian Ciolacu, care desfăşoară cercetările în acest caz.

Anchetatorii au confiscat mai multe bunuri din locuinţa în care agresorul locuia cu soţia sa, medic rezident.

„În urma cercetării locului faptei, curtea şi casa în care locuia fără forme legale, se pare că acesta avea improvizat un atelier în care au fost găsite multe componente arme letale modificate, arme letale nemodificate, inclusiv substanţe şi echipamente de turnat gloanţe şi casetat cartuşe. Despre acest atelier deocamdată noi facem verificări. Au fost ridicate patru telefoane mobile, două laptopuri, patru sisteme de stocare usb şi un gps, urmând a se face verificări despre ce preocupări avea acesta. Bănuim că nu făcea numai din pasiune ceea ce făcea. Din declaraţiile soţiei a urmat şcoala profesională şi în mod evident avea o aplecare spre partea tehnică, soţia sa fiind medic rezident. Nu avem date dacă făcea trafic, se fac verificări în acest sens. Din declaraţiile soţiei reiese că nu se băga în treburile soţului, acesta ar fi ţinut închis atelierul. (…) Au fost confiscate în jur de 15 arme şi peste o mie de cartuşe, utilaje, componente de arme, majoritatea interzise la deţinere, dar şi un strung şi o bormaşină fixă”, a mai declarat procurorul.

Vezi si: Primele imagini cu criminalul din Dolj care şi-a executat vecinii. Ce spune unul dintre supravieţuitori VIDEO

Anchetatorii au descoperit armele şi cartusele ascunse în bidoane de plastic dar şi într-un hidrofor.

În urma cercetărilor şi după efectuarea necropsiilor celor două persoane ucise, s-a stabilit că atacatorul a tras mai mult de zece focuri asupra victimelor sale.

„Tuburile care s-au găsit au fost peste zece, bănuim că s-au tras mai mult de zece focuri. Una dintre victime a fost împuşcată de şapte ori, în zona capului şi membrelor inferioare, fiind vorba de Trandafir Fabian. Tatăl acestuia, Trandafir Ion, a fost împuşcat cu un singur foc şi a murit pe loc pentru că leziunea a intersectat cordul. El a tras un singur foc spre el, a fost în zona occipitală, leziune incompatibilă cu viaţa”, a mai precizat Cristian Ciolacu.

Procurorul a primit de la soţia lui Dragoş Furtună mai multe documente medicale emise de medici din Germania, care ar atesta că acesta era bolnav. Documentele urmează să fie traduse pentru a se stabili de ce afecţiuni suferea bărbatul.

Vineri seară, Dragoş Furtună, în vârstă de 28 de ani, a tras cu un pistol artizanal asupra mai multor persoane din localitatea doljeană Palilula, iar după atac agresorul s-a împuşcat. Primul bărbat împuşcat a murit pe loc, iar fiul acestuia a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a murit şi atacatorul. Totodată, alţi doi bărbaţi au fost răniţi şi transportaţi la spital.

Atacatorul era din Timişoara şi venea la Palilula la iubita sa.

După atacul asupra victimelor sale, Dragoş Furtună s-a împuşcat în cap, leziunile provocându-i decesul la scurt timp după ce a ajuns la spital. Furtună şi victimele sale au avut iniţial un conflict verbal, dar discuţiile au degenerat în violenţe fizice.