Noi dezvăluiri despre abuzurile conducerii IPJ Braşov. Un comisar, acuzat că hărţuia studente

Scandalul din jurul conducerii IPJ Braşov, declanşat de dezvăluirile poliţistului Marian Godină, ia amploare. Asociația Studenților Universității Transilvania din Brașov a făcut publice noi abuzuri ale comisarului Cojocaru Teodor, care ar fi agasat mai multe studente și ar fi cerut permisiunea Universității să intre în camerele acestora, fără a le notifica în prealabil, cu scopul de "informare" sau doar pentru "a face cunoștință".

19 feb. 2016, 07:31
Noi dezvăluiri despre abuzurile conducerii IPJ Braşov. Un comisar, acuzat că hărţuia studente

Asociația Studenţilor Universităţii Transilvania din Braşov îl acuză pe comisarul Teodor Cojocaru că avea un vocabular și un comportament neadecvat atât cu studenții, cât și cu subalternii săi. Asociația a cerut public demararea unei anchete în ceea ce privește abuzurile precizate.

Acuzaţiile se extind insă şi până la vârful IPJ Braşov. Sindicaliștii din poliție îl acuză pe chestorul Aron că, în complicitate cu cei care administrează căminele studențești, ar fi montat sisteme de supraveghere video și audio, iar înregistrările ar fi fost folosite pentru a „pune presiune asupra unor studente”, scrie mytex.ro. 

În campusul universitar Braşov, şeful poliţiei şi-a permis, împreună cu administratorul să monteze camere de supraveghere video şi microfoane, să urmărească studenţii fără drept şi chiar să exercite presiuni asupra unor studente pe baza înregistrărilor”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Sindicatului Național al Agenților de Poliție.

În replică, în comunicatul semnat „Conducerea Universității Transilvania”, transmis de prorectorul de relații publice și de imagine, „ca urmare a apariției în mediul on-line a unor informații incorecte referitoare la sistemul de supraveghere video montat în complexurile studențești ale Universității Transilvania”, se fac următoarele precizări: „Sistemul de supraveghere video existent în căminele studențești a fost montat în anul 2007, ca urmare a deciziei luate de conducerea universității împreună cu studenții cazați în cămine, exclusiv cu scopul supravegherii intrărilor, a holurilor comune (de intrare) și a unor zone adiacente, mai puțin circulate, din spatele unor cămine. Acest proiect tehnic, avizat și de Poliție, s-a considerat a fi benefic pentru siguranța studenților cazați în cămine. Toate aceste zone sunt semnalizate prin eticheta Zonă supravegheată video. În ultimii ani, la cererea unor administratori, au mai fost montate 4 camere în holuri care nu aveau supraveghere video. Înregistrările care au fost puse la dispoziția Poliției de campus s-au eliberat numai în urma unor cereri oficiale depuse la Direcția General Administrativă, pentru rezolvarea unor anchete în legătură cu infracțiuni semnalate de studenți. Menționăm faptul că prin funcționarea acestui sistem de supraveghere video nu a fost încălcat dreptul legal la intimitate și la viața privată al niciunui student”.