Noi dezvăluiri din scandalul momentului, în Biserică. Ce planuri aveau preoţii care au furat moaşte

Cei trei preoţi care au furat moaştele Sfântului Haralambie din Grecia mai aveau la ei şi alte osemeninte. Una dintre variante este că acestea aparţineau unor foști deţinuţi politici de la Aiud.

09 oct. 2015, 05:53
Noi dezvăluiri din scandalul momentului, în Biserică. Ce planuri aveau preoţii care au furat moaşte

Cei trei preoţi şi un credincios care au plecat în Grecia aveau un plan bine pus la cale, însă acesta a eşuat. Ei au intrat în încăperea în care se aflau moaştele Sfântului Haralambie şi au reuşit să ia din raclă mâna Sfântului, pe care au ascuns-o sub hainele preoţeşti. Ulterios au ajuns într-un grup de credincioşi, iar când şi-au dat seama că poliţia este pe urmele lor au ascuns mâna Sfântului Haralambie într-o pădure din zonă.

În cele din urmă poliţiştii i-au găsit, dar au avut parte de o altă surpriză. Asupra unuia dintre preoţi au fost găsite două cranii neidentificate şi un maxilar despre care presa elenă presupune că ar fi fost furate de la o altă mănăstire din Grecia.

Citeşte şi Cei trei preoţi români arestaţi în Grecia pentru că au furat mâna unui sfânt au fost suspendaţi

Pe de altă parte, reprezenzanţii Episcopiei Maramureşului spun că aceste oseminte ar fi aparţinut unor deţinuţi din Aiud, iar preoţii ar fi plecat în Grecia cu aceste oseminte pentru a amenaja acolo o raclă. „Problema e că ei au avut la ei nişte oseminte, pe care le-au primit de la Aiud. E vorba de martiri, oseminte ale unor martiri, foşti deţinuţi politici, de la Aiud, şi voiau să facă o raclă pentru ele acolo, în Grecia. Probema este că nu au avut documente de provenienţă asupra lor„, spune preotul Cristian Ştefan, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.